Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

 Σεμινάρια Μαγειρικής από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου

ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

16/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΠΕΣ: Τεχνική Στάση σώματος, Χρήση μαχαιριού, Κοπές λαχανικών

16/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΣΟΥΠΕΣ Τεχνική Βελουτέ, Απέραστη σούπα, Περασμένη σούπα, Εθνική σούπα

17/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΡΥΖΙ: Τεχνική & Εφαρμογή Κρεόλ, Πιλάφι, Ριζότο, Μπασμάτι

17/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Τεχνική & Εφαρμογή Ψητό, Σωτε, Πανέ

18/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΨΑΡΙ Τεχνική & Εφαρμογή Ποσέ, σωτέ, παπιγιότ, μπραιζέ

18/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΡΕΑΣ Τεχνική & Εφαρμογή Σχάρας, σωτέ, ραγού, ποελέ

19/3/2022 10:00-13:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΑΥΓΑ Τεχνική & Εφαρμογή Βραστά, Ποσέ, Μπρουγιέ, Τηγανιτά, Ομελέτες

19/3/2022 15:00-18:00 Ιδέες Πλατό για κρασί & μπύρα Δημιουργική παρουσίαση πλατώ με διαφορετικές κοπές τοπικών τυριών με τσατνει με καρότο και....

γλυκά κουταλιού Νάξου

·         Πατατοσαλάτα με μήλο

·         Ρολό πατάτας με μπέικον

·         Μικρό παρασκευές με ζύμη πίτσας |τσιπς τορτίγιας με γραβιέρα Νάξου

·         Κροκέτα πανέ με μαλακό τυρί, λιαστές τομάτες, ελιές,

·         Χειροποιήτες πίκλες με λαχανικά επιλογής

·         Χειροποιήτη πορκέτα αρωματισμένη για να κοπεί σε ζαμπονομηχανή

·         Μπαλοτίνα κοτόπουλο

·         επιλογή από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει θα κάνει επιπλέον πιάτα)

19/3/2022 19:00-22:00 Πως να διαχειριστείς μαγειρικά τοπικά προϊόντα   Νάξου

γραβιέρα Νάξου, αρσενικό Νάξου, ξινομυζήθρα  , ζαμπόνι , κίτρο

Ελληνικές τηγανίτες (hashbrowns) με πατατες, τυρια αλλαντικά Νάξου ή Πατάτες duchess με

·         αρωματικό βούτυρο ή Σουφλέ πατάτας με γραβιέρα Νάξου και μυρωδικά (πρωινά, συνοδευτικά)

·         Ναξιώτικη τάρτα με τομάτες, κρεμμύδι, ελιές και τυρί Νάξου (ορεκτικό, σνακ)

·         Σφολιατίνια γραβιέρας με ζαμπόνι (κεράσματα)

·         Λαχανικά μπραιζέ με ζαμπόνι και γραβιέρα (ορεκτικό)

·         Pasta με κρέμα γραβιέρας και ξύσμα λεμονιού (κυρίως, ζυμαρικά

·         Ψητό σαντουιτσ γραβιέρας και λαχανικών (σνακ)

·         Αυγόφετα με φρούτα φλαμπέ και τυρί Νάξου (πρωινό)

·         Φρέσκο βούτυρο Νάξου και αρωματικά τοπικά βότανα ως τελειώμα σε γρήγορες παρασκευές κρεάτων

·         αρωματικό ελαιόλαδο | μαρινάδα για κρέας, στιγμής ωμή, μαγειρεμένη με κίτρο, αλκόολ, μυρωδικά

·          καρύκευμα αλατιού (αρτύματα, βάσεις) επιλογή 4 από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει

·         θα κάνει επιπλέον πιάτα)

20/3/2022 10:00-18:00  Πρωινό - Brunch

·         Αλμυρό pancake αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά με γαρνιτούρα ψητές τομάτες, μανιτάρια σωτέ,

·         ξεροψημένο τραγανό μπέικον, τυρί μυζήθρα Νάξου και σάλτσα μελιού |

·         Γλυκιά κρέπα γεμιστή με ανθότυρο και κανέλα, πανέ με μέλι καρύδια και φρούτα εποχής |

·         Κλασσικό κροκ μεσιε και γλυκό γαλλικο τοστ με φρουτα φλαμπέ (με χωριάτικο ψωμί)|

·         Κασολέτ με σάλτσα τομάτα, αυγά ποσέ ή easy over αυγά ( τηγανιτά αυγά γυρισμένο) ψητό τυρί Νάξου  και τηγανητές πατάτες Νάξου

4 ώρες διάρκεια –Πιστοποιητικό παρακολούθησης -80 ευρώ το καθένα ανά άτομο Συμμετοχές 6974311260

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/3/2022  στο 6974311260 κ. Παναγιώτης καρανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου