Σεμινάρια Μαγειρικής από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου
ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
16/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΠΕΣ: Τεχνική Στάση σώματος, Χρήση μαχαιριού, Κοπές λαχανικών
16/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΣΟΥΠΕΣ Τεχνική Βελουτέ, Απέραστη σούπα, Περασμένη σούπα, Εθνική σούπα
17/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΡΥΖΙ: Τεχνική & Εφαρμογή Κρεόλ, Πιλάφι, Ριζότο, Μπασμάτι
17/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Τεχνική & Εφαρμογή Ψητό, Σωτε, Πανέ
18/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΨΑΡΙ Τεχνική & Εφαρμογή Ποσέ, σωτέ, παπιγιότ, μπραιζέ
18/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΡΕΑΣ Τεχνική & Εφαρμογή Σχάρας, σωτέ, ραγού, ποελέ
19/3/2022 10:00-13:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΑΥΓΑ Τεχνική & Εφαρμογή Βραστά, Ποσέ, Μπρουγιέ, Τηγανιτά, Ομελέτες
19/3/2022 15:00-18:00 Ιδέες Πλατό για κρασί & μπύρα Δημιουργική παρουσίαση πλατώ με διαφορετικές κοπές τοπικών τυριών με τσατνει με καρότο και....
γλυκά κουταλιού Νάξου· Πατατοσαλάτα με μήλο
· Ρολό πατάτας με μπέικον
· Μικρό παρασκευές με ζύμη πίτσας |τσιπς τορτίγιας με γραβιέρα Νάξου
· Κροκέτα πανέ με μαλακό τυρί, λιαστές τομάτες, ελιές,
· Χειροποιήτες πίκλες με λαχανικά επιλογής
· Χειροποιήτη πορκέτα αρωματισμένη για να κοπεί σε ζαμπονομηχανή
· Μπαλοτίνα κοτόπουλο
· επιλογή από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει θα κάνει επιπλέον πιάτα)
19/3/2022 19:00-22:00 Πως να διαχειριστείς μαγειρικά τοπικά προϊόντα Νάξου
γραβιέρα Νάξου, αρσενικό Νάξου, ξινομυζήθρα , ζαμπόνι , κίτρο
Ελληνικές τηγανίτες (hashbrowns) με πατατες, τυρια αλλαντικά Νάξου ή Πατάτες duchess με
· αρωματικό βούτυρο ή Σουφλέ πατάτας με γραβιέρα Νάξου και μυρωδικά (πρωινά, συνοδευτικά)
· Ναξιώτικη τάρτα με τομάτες, κρεμμύδι, ελιές και τυρί Νάξου (ορεκτικό, σνακ)
· Σφολιατίνια γραβιέρας με ζαμπόνι (κεράσματα)
· Λαχανικά μπραιζέ με ζαμπόνι και γραβιέρα (ορεκτικό)
· Pasta με κρέμα γραβιέρας και ξύσμα λεμονιού (κυρίως, ζυμαρικά
· Ψητό σαντουιτσ γραβιέρας και λαχανικών (σνακ)
· Αυγόφετα με φρούτα φλαμπέ και τυρί Νάξου (πρωινό)
· Φρέσκο βούτυρο Νάξου και αρωματικά τοπικά βότανα ως τελειώμα σε γρήγορες παρασκευές κρεάτων
· αρωματικό ελαιόλαδο | μαρινάδα για κρέας, στιγμής ωμή, μαγειρεμένη με κίτρο, αλκόολ, μυρωδικά
· καρύκευμα αλατιού (αρτύματα, βάσεις) επιλογή 4 από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει
· θα κάνει επιπλέον πιάτα)
20/3/2022 10:00-18:00 Πρωινό - Brunch
· Αλμυρό pancake αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά με γαρνιτούρα ψητές τομάτες, μανιτάρια σωτέ,
· ξεροψημένο τραγανό μπέικον, τυρί μυζήθρα Νάξου και σάλτσα μελιού |
· Γλυκιά κρέπα γεμιστή με ανθότυρο και κανέλα, πανέ με μέλι καρύδια και φρούτα εποχής |
· Κλασσικό κροκ μεσιε και γλυκό γαλλικο τοστ με φρουτα φλαμπέ (με χωριάτικο ψωμί)|
· Κασολέτ με σάλτσα τομάτα, αυγά ποσέ ή easy over αυγά ( τηγανιτά αυγά γυρισμένο) ψητό τυρί Νάξου και τηγανητές πατάτες Νάξου
4 ώρες διάρκεια –Πιστοποιητικό παρακολούθησης -80 ευρώ το καθένα ανά άτομο Συμμετοχές 6974311260
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/3/2022 στο 6974311260 κ. Παναγιώτης καρανίκας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.