Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Δ. Καπούνης: «Στη Νάξο δεν έχουμε νερό, θα έλθει πείνα, δεν πήραν μέτρα ...

Πρόσκληση για την 4η Λογοδοσία της δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

Παρακαλείσθε, όπως συμμετάσχετε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δια ζώσης ή και με τηλεδιάσκεψη, για την 4 η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010 και της με αρ. 98/8182/26-01-2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων που το επιθυμούν, μπορούν να θέσουν ένα (1) θέμα ο καθένας προς συζήτηση έως και την 26 η

 Aναζητείται το επιτελικό κράτος...

Σε σοκ είναι η ελληνική κοινωνία από τα τραγικά συμβάντα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Βαρνάβα έκαιγε για 40 ώρες στη βορειοανατολική Αττική...

Τη στιγμή που το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για κράτος που είναι παρόν (1/7) στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, μόλις σε λίγες ώρες αποδομήθηκε πλήρως το αφήγημά του, με τους πολίτες κατά

Η τουριστική κίνηση στη Νάξο και το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

 Ανησυχητικό ρεκόρ θερμοκρασίας στα νερά της Μεσογείου...

Καταρρίπτονται διαρκώς τα ρεκόρ θερμοκρασιών που φανερώνουν πως ο πλανήτης «φλέγεται» από την κλιματική αλλαγή...
Η υψηλότερη γνωστή ημερήσια θερμοκρασία καταγράφηκε χθες στα ύδατα της Μεσογείου, ανακοίνωσε στο AFP το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2023.

 Ο πλήρης διασυρμός...

Το κύριο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» (16/8/2024) ρωτούσε τον πρωθυπουργό: «Έχετε επίγνωση τι λέτε, κ. Μητσοτάκη;».

Αφορμή ήταν..  η περίφημη δήλωση του ότι ήταν λίγοι οι πολίτες που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική. Εύλογο το ερώτημα, αφού ήταν μια δήλωση που παρέπεμπε σε άνθρωπο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

 Super League: Οι 14 «στρατηγοί» και όλες οι μεταγραφές...

Οι μισές απ' τις ομάδες της εφετινής Super League 2024/25, ήτοι οι 7 απ' τις 14, διατήρησαν στην τεχνική ηγεσία τους, λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, τους προπονητές με τους οποίους ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν, αν και οι δύο «νεοφώτιστοι» (Λεβαδειακός και Καλλιθέα) προχώρησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε αλλαγές στους πάγκους τους...

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

 Στα νησιά αλλά όχι για διακοπές…

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται αυτό το διάστημα νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας, μεταφέροντας εκεί την προεκλογική τους δραστηριότητα.
Με επισκέψεις σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές και δίνοντας έμφαση στα τοπικά προβλήματα, πέρα από τις γενικότερες πολιτικές στοχεύσεις των υποψηφιοτήτων τους, συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι διεκδικητές της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ...

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, Σστην ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και, στη διάρκειά της, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δ. Καπούνης, έκανε αναφορά όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης. Για παράδειγμα, έγινε λόγος για τις κινήσεις που η Ε.Α.Σ. έχει κάνει για την κατοχύρωση ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης των αμνοεριφίων Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού όπως και την ανέγερση τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για να παράγεται εκεί το τυρί Αρσενικό Π.Ο.Π.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης ανέδειξε, για άλλη μία φορά, το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος και το πόσο αυτό επηρεάζει τον πρωτογενή της τομέα. Μάλιστα, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας απαιτούν να μη χαθεί «ούτε μία σταγόνα νερό στη θάλασσα», κάτι που,

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Επίσκεψη Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ε.Α.Σ. Νάξου

 


Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφθηκε η Ελίζα Βόζεμπεργκ. 

Την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ. 

Δ. Καπούνης: «Ο πρωτογενής τομέας της Νάξου εκπέμπει SOS, η Πολιτεία να ...

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τη λειψυδρία στη Νάξο - «Εκπέμπουμε SOS!», δηλώνει...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ευθύμιος Λέκκας: «Η λειψυδρία δεν είναι παροδικό φαινόμενο, ήρθε για να ...

 Καμπανάκι από ΠΟΥ για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία του ιού που προκαλεί την Covid-19 αυξάνεται σε όλες τις χώρες, ενώ παρατηρείται «ανησυχητική μείωση» της εμβολιαστικής κάλυψης...

«Ο ιός κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες», δήλωσε η διευθύντρια του ΠΟΥ για την πρόληψη και την προετοιμασία για επιδημίες και πανδημίες Μαρία Βαν

Ανακοινώθηκε η κυνηγετική περίοδος - Οι ημερομηνίες

 


Έπεσαν οι υπογραφές από το ΥΠΕΝ στη νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας για την περίοδο 2024-2025, στην οποία καθορίζεται πως η κυνηγετική περίοδος θα έχει διάρκεια από τις 20 Αυγούστου 2024 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025 (για τη συντριπτική πλειοψηφία των θηραμάτων).

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στην Υπουργική Απόφαση περιγράφονται, αναλυτικά, τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του (ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ*).

Ευαγ. Ρίζος: «Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε τον Δεκαπενταύγουστο

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Τι γιορτάζουμε και γιατί τρώμε σταφύλια

 


Τα έθιμα και οι παραδόσεις στην Ελλάδα

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, που γιορτάζεται στις 6 Αυγούστου, είναι μια σημαντική χριστιανική γιορτή που τιμά την μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού στο όρος Θαβώρ. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταμόρφωσης, ο Χριστός εμφανίστηκε με θεϊκή δόξα μπροστά στους μαθητές Του, Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη, και συνοδευόταν από τους προφήτες Μωυσή και Ηλία.

Η ευλογία των σταφυλιών κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής έχει τις ρίζες της στην παράδοση της Εκκλησίας να ευλογεί τους πρώτους καρπούς της σοδειάς. Τα σταφύλια, ως σύμβολο καρποφορίας και ευλογίας, προσφέρονται στον Θεό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την άφθονη σοδειά και την ευλογία Του.

Νάξος: Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας σε Ποταμιά, Δαμαριώνα και Σαγκρί

 


Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται η έναρξη του 1 ου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ως ακολούθως :

* στην Τ. Κ. Ποταμιάς από τις 6 Αυγούστου 2024, έως τις 14 Αυγούστου 2024.
* στις Τ.Κ. Δαμαριώνα και Σαγκρίου από τις 6 Αυγούστου 2024, έως τις 17 Αυγούστου 2024.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Μέση Ανατολή: Αγωνία για το πότε και το πώς θα χτυπήσει το Ιράν στο Ισραήλ - Διπλή επίθεση περιμένουν οι Αμερικάνοι - Ο ρόλος της Ρωσίας

 


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για δύο κύματα επιθέσεων κατά του Ισραήλ το προσεχές διάστημα, με προέλευση το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Η ενημέρωση αυτή έγινε τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι μυστικές υπηρεσίες δεν αποκάλυψαν στον Αμερικανό πρόεδρο ποιος θα χτυπήσει πρώτος και τι θα περιλαμβάνουν οι επιθέσεις. Ωστόσο, οι πληροφορίες προκάλεσαν ανησυχία για την ασφάλεια στην περιοχή.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές του ρεύματος τον Αύγουστο - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

 


Χαμηλότερα συγκριτικά με τα επίπεδα του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς παρόχους τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου, έπειτα από επιδότηση που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας:

  • 7 από τα 16 τιμολόγια που ισχύουν αυτόν τον μήνα είναι μειωμένα έως και 14% σε σχέση με τον Ιούλιο
  • ένα τιμολόγιο παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο
  • ενώ τα υπόλοιπα 8 είναι αυξημένα έως 28%.

Για τη συγκράτηση των τιμών του ρεύματος για τον Αύγουστο, παρά την άνοδο της τιμής χονδρικής, κύριες αιτίες είναι ο ανταγωνισμός και οι εκπτώσεις των προμηθευτών, η κρατική επιδότηση και η σχετική ομαλοποίηση των τιμών χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Καύσωνας και λειψυδρία «ταΐζουν» την ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά «Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον». Οι τιμές σε λαϊκή και σε σούπερ μάρκετ.

 


Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά στις λαϊκές αγορές, καθώς ο συνδυασμός του παρατεταμένου καύσωνα και η ανομβρία των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους παραγωγούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές ξεφεύγουν επικίνδυνα, με τις λαϊκές αγορές, ωστόσο, να εμφανίζουν μία καλύτερη εικόνα.

Ο κ. Γιώργος, αμπελουργός από την Κόρινθο, μίλησε στην κάμερα για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σχετικά με το νερό.

Οι τιμές στο σταφύλι

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

 Περιμένοντας να σκάσει η φούσκα του υπερτουρισμού...

Υπερτουρισμός, μια τερατώδης αναδιάρθρωση κεφαλαίου: μαζικές μεταβιβάσεις γης και επιχειρήσεων, συγκέντρωση από κερδοσκοπικά funds, ξέπλυμα χρήματος από ναρκοκαρτέλ...
Στη μακρινή δεκαετία του ’90, στα χρόνια της λατρείας του τουρισμού, μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων στη Μύκονο, τη ναυαρχίδα και πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, είδαν βαθιά στο παρόν και είδαν το μέλλον. Ηταν, ήμαστε, η εφημερίδα Μυκονιάτικη (1988-2001).

Επιδότηση στο ρεύμα, ΕΣΥ και ακρίβεια

 


Η σημερινή ανασκόπηση είναι η τελευταία του καλοκαιριού, καθώς θα ακολουθήσει μια σύντομη ανάπαυλα. Όμως έχω και σήμερα ‘μεγάλες' και ‘μικρές' κυβερνητικές δράσεις να σας παρουσιάσω και ελπίζω κάποια από αυτές να σας ενδιαφέρει!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του.

Ξεκινά με έναν γενικό απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων του 7μήνου, αναφέρεται ειδικά στο πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού και στο πρόγραμμα εξοικείωσης ατόμων με αναπηρία και ενηλίκων άνω των 65 ετών με τις νέες τεχνολογίες.

 


Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Στην Νάξο θα βρίσκεται αύριο ο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

 Σο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων και επαφών με τις τοπικές κοινωνίες.Η συζήτηση στη Νάξο έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ στο Καφέ Άλσος, στο Πάρκο Έλλης.




 Μετά το ΕΣΥ ο Αδωνης θερίζει θύελλες και στη ΝΔ...

Ακριβό ήταν το τίμημα για την κυβέρνηση σε εσωκομματικό επίπεδο από τις αυταρχικές πρωτοβουλίες του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος άνοιξε εν μέσω θέρους σκληρό μέτωπο με τους ιδιώτες γιατρούς...

Με το επιχείρημα της κάλυψης των κενών θέσεων στο ΕΣΥ, τις οποίες ο ίδιος δεν έχει καλύψει, ο Αδ. Γεωργιάδης ξεκίνησε μια κόντρα με τους ιδιώτες γιατρούς τους οποίους επιδίωξε με το έτσι θέλω να υποχρεώσει να εργαστούν στα δημόσια

 Υποκλοπές: Ο Αχιλλέας Ζήσης τίναξε το πόρισμα στον αέρα...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, πρόλαβε να διαβάσει σε τρεις εργάσιμες ημέρες το πόρισμα των 300 σελίδων που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος διενεργούσε τους τελευταίους εννέα μήνες την προκαταρκτική εξέταση για τις υποκλοπές...

μετά την ξαφνική και αναιτιολόγητη αφαίρεση της έρευνας από τους εισαγγελείς πρωτοδίκες.

 Διακοπές και σουρεαλισμός...

Αν κάποιος πάρει το αεροπλάνο από την Αθήνα με προορισμό τη Βαλέτα την επόμενη εβδομάδα θα πληρώσει μόλις 47 ευρώ για μία πτήση που κρατάει περίπου 2 ώρες, ενώ αν πάρει το καράβι για να πάει σε κάποιο ελληνικό νησί όπως η Φολέγανδρος θα πληρώσει 83,70 ευρώ...

 14-13: Και με τη βούλα το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών...


Σε κλίμα σφοδρής σύγκρουσης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την απόφαση των εισαγγελέων του Αρείου να αρχειοθετήσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών...
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη,) μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. 

 Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την στάση της κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις στην Κάσο...

«Παραχώρησε η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία;». Σε αυτό το μείζονος σημασίας ερώτημα καλούν τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει οι βουλεύτριες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο, Σωκράτη Φάμελλο, ύστερα από πρωτοβουλία της τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένας Δούρου...

με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο του ερευνητικού πλου του ιταλικού πλοίου IEVOLI Relume.

Αρχειοθήκη ιστολογίου