Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

 Στα νησιά αλλά όχι για διακοπές…

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ επισκέπτονται αυτό το διάστημα νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας, μεταφέροντας εκεί την προεκλογική τους δραστηριότητα.
Με επισκέψεις σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές και δίνοντας έμφαση στα τοπικά προβλήματα, πέρα από τις γενικότερες πολιτικές στοχεύσεις των υποψηφιοτήτων τους, συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι διεκδικητές της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ...

Ο Αύγουστος, ως μήνας διακοπών παραδοσιακά για την πλειονότητα των Ελλήνων, μεταβάλλει ελαφρώς, τουλάχιστον γι’ αυτή και την επόμενη εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, το πρόγραμμα δράσης των υποψηφίων. Κάποιοι εξ αυτών θα εκμεταλλευτούν μερικές από αυτές τις ημέρες της θερινής ραστώνης για να πάρουν και οι ίδιοι ορισμένες σύντομες αλλά απαραίτητες ανάσες εν όψει της τελικής ευθείας του Σεπτεμβρίου. Οσοι πάντως επιμένουν να «οργώνουν» τη χώρα και να συναντούν πολίτες και μέλη του κόμματος, το κάνουν ευθυγραμμιζόμενοι με το κλίμα της περιόδου. Πλέον την τιμητική τους έχουν τα νησιά και μέρη που αυξάνουν τον πληθυσμό τους κατά τον καλοκαιρινούς μήνες, ενώ και η θεματολογία επικεντρώνεται σε ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αυτές τις ημέρες δεν έχει προγραμματισμένη κάποια δημόσια παρέμβαση, πλην όμως παραμένει στις επάλξεις, είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Νάξο και τη Μεσσηνία, προτάσσοντας τα προβλήματα της λειψυδρίας και της αγροτικής παραγωγής. Περιοδεία στη Χίο πραγματοποιεί ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ναυτικών, ενώ επισκέφθηκε και το νοσοκομείο του νησιού.

«Η Χίος συμβολίζει την ακριτική Ελλάδα, τη νησιωτική Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να έρθει στο φως. Μέσα από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον που οδηγούν στο χτίσιμο μιας μεγάλης παράταξης, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα νησιωτική πολιτική. Για να νιώσουν οι νησιώτες ισότιμοι πολίτες», τόνισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος πρόεδρος. Στην Τήνο βρέθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου, έχοντας στην ατζέντα της την έλλειψη υποδομών και την ακρίβεια που, όπως είπε μετά τις επαφές με αρμόδιους φορείς, «πλήττουν τη ζωή των κατοίκων και τις προοπτικές του τουρισμού». Η βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που αντιμετωπίζουν η Τήνος αλλά και ευρύτερα τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Χάρης Δούκας είχε πιο πρόσφατο σταθμό των περιοδειών του τη Χαλκιδική, καλώντας τη βάση του ΠΑΣΟΚ σε έναν νέο ανένδοτο «για να ρίξουμε την κυβέρνηση, η οποία καρτελοποιεί τη χώρα και ασχολείται μόνο με υπερκέρδη». Μεγάλη βαρύτητα έδωσε επίσης στην Κρήτη και στα προβλήματά της και όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε άρθρο του σε τοπική εφημερίδα («Πατρίς»), «Η Κρήτη αγωνίζεται, η κυβέρνηση αδιαφορεί». Στα προνομιακά για εκείνον Ιόνια νησιά, λόγω της κεφαλονίτικης καταγωγής του, περιόδευσε ο Παύλος Γερουλάνος, διεξάγοντας επαφές με πολίτες και φορείς στη Ζάκυνθο, όπου παρουσίασε το σχέδιό του με τίτλο «Αναγέννηση», ενώ χθες βρέθηκε στην Πάτρα.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, επιμένοντας σε στοχευμένες θεματικές παρεμβάσεις, μίλησε σε μέσο ενημέρωσης του Βόλου («Ράδιο Ενα») για την ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής στο νερό, προτείνοντας ενδεικτικά «μικρά φράγματα, συντήρηση των αγωγών ανά την Ελλάδα, νέα έργα υδροδότησης, χρήση υψηλής τεχνολογίας για την άρδευση και εργοστάσια αφαλάτωσης με ανανεώσιμες πήγες ενέργειας». Την αντίθεσή του με την πολιτική επέκτασης των ανεμογεννητριών διατράνωσε με καταγγελτική διάθεση ο Γιάννης Κανελλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει υπογραφές στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://kanellakis.info

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου