Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Καύσωνας και λειψυδρία «ταΐζουν» την ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά «Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον». Οι τιμές σε λαϊκή και σε σούπερ μάρκετ.

 


Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά στις λαϊκές αγορές, καθώς ο συνδυασμός του παρατεταμένου καύσωνα και η ανομβρία των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους παραγωγούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές ξεφεύγουν επικίνδυνα, με τις λαϊκές αγορές, ωστόσο, να εμφανίζουν μία καλύτερη εικόνα.

Ο κ. Γιώργος, αμπελουργός από την Κόρινθο, μίλησε στην κάμερα για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σχετικά με το νερό.

Οι τιμές στο σταφύλι

«Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον. Και λόγω της ξηρασίας. Εμείς στον νομό Κορινθίας έχουμε πρόβλημα και με το νερό και πρόβλημα με τις υποδομές. Την Κορινθία την έχουν ξεχάσει. Είμαστε «τελειωμένοι» ως αγρότες. Χωρίς νερό δεν υπάρχει τίποτα. Η παραγωγή είναι μικρή», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Από 2 έως 2,5 ευρώ κινείται η τιμή του σταφυλιού. Στο σούπερ μάρκετ μπορεί να το βρείτε και 4 ευρώ. Πρέπει να προσέξουμε τις τιμές για τους πολίτες», είπε.

«Με το POS καλά τα πάμε, ο κόσμος ψωνίζει κυρίως με μετρητά», συμπλήρωσε.

«Η κίνηση είναι χαλαρή στις λαϊκές»

«Οι τιμές μου φάνηκαν τσουχτερές γιατί όταν η τομάτα έχει 1,90 ευρώ και το ένα τσαμπί σταφύλι 6 ευρώ, καταλαβαίνετε… Αποφεύγω τη μαναβική στο σούπερ μάρκετ, δεν μου αρέσει πολύ», αναφέρουν στο MEGA οι καταναλωτές.

«Όποιος θέλει και επιθυμεί μπορεί να έρθει, ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν. Η κίνηση είναι χαλαρή, είχε και πολλή ζέστη και δεν μας βοηθάει ο καιρός. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να έρχονται», σημείωσε παραγωγός από τα Μέγαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου