Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν παίξαμε σαν ομάδα»

Μίτσελ: «Δεν παίξαμε σαν ομάδα»Στην εικόνα του Ολυμπιακού και ειδικά μετά το 30ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο στάθηκε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου. 
«Είχαμε μπροστά μας έναν πολύ καλό αντίπαλο που έπαιξε σαν ομάδα, ενώ εμείς μετά το 30 δεν το κάναμε. Αρχίσαμε καλά, αν και δεν είχαμε ευκαιρίες. Μετά το 30 χάσαμε τον έλεγχο», ανέφερε ο ισπανός τεχνικός και συνέχισε επισημαίνοντας –για άλλη μια φορά- ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει πάρα πολύ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ: 
-Για την ήττα: 

«Θα μπορούσαμε να είχαμε δικαιολογίες, αλλά η αλήθεια είναι είχαμε μπροστά μας έναν πολύ καλό αντίπαλο που έπαιξε σαν ομάδα, ενώ εμείς μετά το 30 δεν το κάναμε. Αρχίσαμε καλά, αν και δεν είχαμε ευκαιρίες. Μετά το 30 χάσαμε τον έλεγχο. Πρέπει να συγχαρούμε τον Ατρόμητο για το παιχνίδι του, όμως κι εμείς κάναμε το ματς έτσι όπως ακριβώς το ήθελαν κι εκείνοι. Είχαμε τα περισσότερα κατεβάσματα από τα πλάγια, είχαμε πολλές σέντρες, όμως δεν είχαμε κανένα σουτ. Οι λύσεις που ψάξαμε δεν έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι ολοκληρώθηκε το ματς με αυτό τον τρόπο». 

-Για το αν αλλάζουν τα πλάνα ενόψει Τετάρτης λόγω της απόδοσης κάποιων παικτών 

«Οι ίδιοι παίκτες με την Ατλέτικο ήταν σε άριστο επίπεδο, σήμερα όχι. Θα πρέπει να ψάξουμε λύσεις όχι μόνο για τη Μάλμε, αλλά γενικώς. Την αξία κάθε ομάδας πρέπει να την επιβεβαιώνεις συνεχώς κι όχι να μένεις σε ένα αποτέλεσμα, όπως αυτό με την Ατλέτικο. Εδώ και μερικές εβδομάδες μιλάω για το επίπεδο του πρωταθλήματος που έχει αλλάξει κι ελπίζω το σημερινό παιχνίδι να κάνει κάποιους από εμάς να το καταλάβουν». 

-Για το αν δεν τον δικαιώνει το σύστημα με το ενισχυμένο κέντρο και τους φουλ μπακ, λόγω των προβλημάτων στην άμυνα. 

«Πιθανόν, όμως οι ευκαιρίες του αντίπαλο δεν οφείλονται μόνο σε αντεπιθέσεις. Πιστεύω ότι χάναμε τον έλεγχο σε λάθος μπαλιές, σε χαμένες κεφαλιές, όχι τόσο σε αντεπιθέσεις. Στο γκολ που δεχτήκαμε τρεις παίκτες του Ατρόμητου συμμετείχαν στη φάση, εμείς είχαμε οκτώ στην περιοχή αλλά το δεχτήκαμε». 

-Χρειάζεται χρόνος για καλύτερη ομοιογένεια και ανάπτυξη κόντρα σε καλά οργανωμένες ομάδες στην άμυνα; 

«Δεν έχουμε ζητήσει χρόνο όταν τα πράγματα πήγαν καλά για εμάς, δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε και τώρα. Έχουμε την υποχρέωση να εμφανιζόμαστε στα ματς όπως στις προπονήσεις. Συζητάμε για την απουσία συγκέντρωσης σε κάποια ματς, δεν ξέρουμε ποιό είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν ξέρουμε αν η Μάλμε θα είναι τόσο οργανωμένη όσο ο Ατρόμητος . Κι ας παίζει η μία στο Τσάμπιονς Λιγκ κι η άλλη στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλουμε χρόνο. Τώρα πρέπει να αντέξουμε και να βρούμε λύσεις. Συμφωνώ ότι πρέπει να βρίσκουμε λύσεις διαφορετικές σε τέτοια ματς. Είχαμε τη λύση σήμερα με τις σέντρες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Τα πράγματα είναι απλά. Χάσαμε το ματς γιατί δεν παίξαμε σαν ομάδα. Με ατομικές ενέργειες πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είναι έτσι». 

-Μήπως ήταν άλλο το κίνητρο λόγω Ευρώπης; 

«Θα ήμουν πολύ ανήσυχος αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να έχει κίνητρο σε κάθε ματς. Αν συμβαίνει αυτό δεν ξέρω αν μπορώ να το διορθώσω ούτε μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν κάποιος δεν έχει κίνητρο στα ματς, δεν αγαπάει και το ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα των παικτών μου κι ούτε οφείλεται σε κάτι τέτοιο η ήττα. Ο Ατρόμητος έπαιξε σαν ομάδα και άξιζε τη νίκη, εμείς ελπίζουμε να μας κάνει καλό αυτή η ήττα». 

-Για τον Καραμάνο 

«Μέχρι το καλοκαίρι πολλά μπορούν να αλλάξουν. Τότε θα ξαναμιλήσουμε».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου