Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ.... ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

rigas ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αναφορές προς τους υπουργούς Υγείας, Ναυτιλίας και Παιδείας κατέθεσε τα τελευταία 24ωρα ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
Επί τρία χρόνια χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας της Πάρου!
Ειδικότερα, όσον αφορά την αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, αυτή αφορά στις δραματικές ελλείψεις που καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, το οποίο στερείται παιδιάτρου, ιατρών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μαζί με την αναφορά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταθέτει και τη σχετική επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Μπιζά, στην οποία περιγράφεται το πρόβλημα με ιδιαίτερη γλαφυρότητα. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος προς τον αρμόδιο υπουργό, η απουσία παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας της Πάρου «κρατά» από το 2010 (!!!), ενώ έντονα παραμένουν και τα προβλήματα στις υπόλοιπες παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς οι υπόλοιπες ειδικότητες καλύπτονται κατά διαστήματα με επικουρικούς ιατρούς. Μάλιστα, οι ετήσιες συμβάσεις των παραπάνω επικουρικών ιατρών λήγουν τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα την επικείμενη «απογύμνωση» της υγειονομικής μονάδας του νησιού.
«Άνω – κάτω» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κιμώλου
Στην αναφορά σχετικά με το ακτοπλοϊκό, ο κ. Ρήγας επισυνάπτει την επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο δήμαρχος της Κιμώλου, αναφορικά με τις στρεβλώσεις που καταγράφονται στην προσέγγιση του πλοίου που εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια προς το νησί. Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει άδικη την λύση που προτείνει το υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος (σ.σ. δηλ. την επιστροφή στον Πειραιά μέσω Νάξου), αφού η συγκεκριμένη παράκαμψη, αυξάνεται σημαντικά το κόστος του ταξιδιού.
Για την κατάργηση των Ιταλικών από τα ημερήσια Γυμνάσια
Τέλος, η αναφορά του κ. Ρήγα προς τον υπουργό Παιδείας εστιάζεται στην κατάργηση της γλώσσας των Ιταλικών στα ημερήσια Γυμνάσια της χώρας, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αγαπούν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο μάθημα, κατατάσσοντας την Ιταλική στις πλέον δημοφιλείς ξένες γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου