Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

 Δύο κόμματα σε ένα...

Οι συγκρούσεις για την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ έχουν στόχευση και την αναδιανομή της ισχύος και της εξουσίας στο εσωτερικό της...

Ο Μητσοτάκης πλέον δεν είναι ο πανίσχυρος πρωθυπουργός του 41%, με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ομαδοποιήσεις να επιδιώκουν να τον… ψαλιδίσουν και να τον οριοθετήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο ακούγονται δημόσια απόψεις ότι «ο κύκλος της κ.

Σακελλαροπούλου έχει κλείσει» (Κατσανιώτης) και ότι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι περίπου 20 «γαλάζιοι» βουλευτές, ως επί το πλείστον σαμαρικοί, έχουν διαμηνύσει ήδη στο Μαξίμου ότι δεν θα ψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επανεκλογής. Ο Παύλ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «πρόωρη, αντιπαραγωγική και προσβλητική για τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας μια τέτοια συζήτηση» και τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ομως η ηχηρή διαφοροποίηση δεκάδων βουλευτών αλλά και του Αντ. Σαμαρά φέρνουν τον Κυρ. Μητσοτάκη προ τετελεσμένων, καθώς γνωρίζει ότι εάν υποκύψει, θα έχει εκχωρήσει μεγάλο μέρος της εξουσίας του στους αμφισβητίες του. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραδοχή ότι είναι απολύτως αδύναμος πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται και η τοποθέτηση του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη σε συνέντευξή του ότι «το “Μένουμε σπίτι” για τους βουλευτές τελείωσε από τη μέρα που βγήκε το εμβόλιο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών»...

DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου