Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Σπέτσες: Ξεκίνησαν χθες οι διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» Με την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησαν οι εργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες - Για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος.

 

Στις Σπέτσες βρίσκονται από χθες η ηγετική ομάδα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, για διεξαγωγή των εργασίων στη βίλα που διαθέτει στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι διεργασίες των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτεσης για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για το Ελληνικό Όνειρο, ξεκίνησαν από την Παρασκευή με εισήγηση του προέδρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Μάλιστα, πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους( πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική. Παράλληλα, έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, την κα. Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, θα εκκινήσουν πάλι οι εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι και ακολούθως θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εργασιών μέχρι το βράδυ. Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το τραπέζι στους βουλευτές στην ψαροταβέρνα «Ταρσανάς», καιρού επιτρέποντος με τους ανθρώπους της Κουμουνδούρου να ψάχνουν εναλλακτική λύση αν ο καιρός τους χαλάσει τα σχέδια. Την Κυριακή δεν προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος κύκλος εργασιών οπότε και προγραμματίζεται να ξεκινήσει η επιστροφή για την Αθήνα.

Τι σηματοδοτεί η «Σύνοδος των Σπετσών»

Η «Σύνοδος των Σπετσών» θα ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης να σηματοδοτήσει το τέλος της εσωστρέφειας που «χτυπάει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα brainstorming μιάμισης ημέρας με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπουν οι βάσεις για την προγραμματική του πρόταση συνολικά και ανά τομέα. Σε κάθε περίπτωση μέσα από την «Σύνοδο των Σπετσών» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε μια… αναβάπτιση των σχέσεων, πολύ μακριά από τις δυνατές αρρυθμίες και τη δύσκολη εσωστρέφεια του τελευταίου διαστήματος.

Μια προσπάθεια, με άλλα λόγια, να παραχθεί συντονισμός και να εξαχθεί συνοχή μετά από μια περίοδο έντασης και περιδίνησης που απλώθηκε από το προσωπικό δάνειο Κασσελάκη στα κομματικά ΜΜΕ, την πρόσκληση για το τριήμερο στις Σπέτσες, την αποκάλυψη περί υπουργοποίησης Κασσελάκη από Μητσοτάκη, την κομματική πειθαρχία που προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και έφερε τη φουρτουνιασμένη Κεντρική Επιτροπή και τη δοκιμασία στις σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Κατά κύματα έφτασαν στις Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του τριήμερου κύκλου εργασιών στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είναι μια τριήμερη διαδικασία εργασίας. Θα το αξιοποιήσουμε τη Δευτέρα», είπε ο Χρήστος Γιαννούλης. Οι Πέτρος Παππάς, Μίλτος Ζαμπάρας, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέτα, Αλέξανδρος Μεικοπουλος, Γιώργος Καραμερος, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, Γιάννης Σαρακιωτης, Αλέκος Αυλωνίτης δεν έκαναν κάποια δήλωση.

Οι υπόλοιποι βουλευτές έφτασαν στο νησί των Σπετσών με θαλάσσιο ταξί από την Κόστα. Σημειώνεται ότι δεν θα βρεθούν για γνωστούς λόγους που έχουν εξηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη. Η Έλενα Ακρίτα, το απόγευμα της Παρασκευής άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε πως τελικά θα πάει στις Σπέτσες: «Θα πάω αύριο (σ.σ. σήμερα) στις Σπέτσες. Θα ρίξω στο σακβουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.

Σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται άγρια από εχθρούς και πρώην φίλους, αποφάσισα να βάλω την κομματική μας συσπείρωση πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Δεν θα τους περάσει. Όση επίθεση κι αν μάς κάνουν, δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι μπορούμε».

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των βουλευτών στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες:

spiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza1_2003f.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza2_955ef.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza3_a43bc.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza4_2702d.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza5_9fd15.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza6_f2535.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza7_9b649.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza8_85b82.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza9_88217.jpgspiti_kasselaki_spetses_boyleytes_syriza10_a8b49.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου