Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

 Εκλογές το… δεύτερο τρίμηνο με τρεις παροχές...


Οι  πρόσφατες εξελίξεις στις Βρυξέλλες που δρομολόγησαν σχεδόν τη διαγραφή της Μαρίας Σπυράκη από τη ΝΔ, η υπόθεση των... υποκλοπών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και το βαρομετρικό χαμηλό των τελευταίων δημοσκοπήσεων φαίνεται πως αναγκάζουν το Μέγαρο Μαξίμου να ανακρούσει πρύμναν όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ήδη κυβερνητικά στελέχη που έχουν άμεση εμπλοκή με την διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών όπως είναι ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής, Θ. Λιβάνιος με δηλώσεις τους προσδιόρισαν ως εκλογικό το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Χαρακτηριστικά, ο Γ. Γεραπετρίτης δηλώνοντας σε συνέντευξη του πως «το Πασχαλινό αρνάκι θα το φάμε με ησυχία», άφησε να εννοηθεί πως η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει μετά το Πάσχα.

Επίσης, ο Θ. Λιβάνιος απαντώντας για τον χρόνο των εκλογών παρέπεμψε στον καιρό λέγοντας πως «τα logistics δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός». Την ίδια στιγμή, ο Μ. Βοριδης από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του προυπολογισμού προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων για το επόμενο διάστημα κάτι το οποίο δείχνει ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σημάνει προεκλογικός συναγερμός.

Κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης πως ασκεί «επιδοματική πολιτική» και κάνει προεκλογικές παροχές, τονίζουν ότι η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τη δέσμευση της πως θα στηρίξει την κοινωνία και ειδικότερα τους πιο αδύναμους πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση υπογραμμίζοντας με νόημα πως «η κυβέρνηση διαθέτει κι άλλα όπλα στην φαρέτρα της».

Είναι προφανές, ότι στο δρόμο προς τις κάλπες το Μέγαρο Μαξίμου θα βαδίσει με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Έτσι, εκτός από το market pass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο  και μπαίνει σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει άλλα τρία μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από την άνοιξη και στα οποία «ποντάρει» πολύ για την επικράτηση στην τελική εκλογική αναμέτρηση και την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου