Όλο το παρασκήνιο της λήψης της απόφασης της Χαριλάου Τρικούπη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις συναθροίσεις. Οι υπέρ και οι κατά. Τι σηματοδοτεί η απόφαση.
Τέσσερις τουλάχιστον βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής από εκείνους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Τρίτης διαφώνησαν με την απόφαση να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συναθροίσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μεταξύ αυτών ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Γεώργιος Μουλκιώτης, με τον Χάρη Καστανίδη, μάλιστα, να κάνει και αντιπροτάσεις.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν ανοιχτής γραμμής που υπήρχε μεταξύ του Γιώργου Καμίνη, που θεωρείται ο «πατέρας του νομοσχεδίου» και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τα «Παιχνίδια Εξουσίας» να σας είχαν ενημερώσει από το περασμένο Σάββατο για τις διεργασίες αυτές. Είχε μάλιστα προηγηθεί από την Παρασκευή δημόσια πρόσκληση από το Βήμα της Βουλής στη Φώφη Γεννηματά από τον πρωθυπουργό, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε διαμηνύσει, επίσης από το βήμα της Βουλής, πως θα έκανε αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ υπό την προϋπόθεση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου.
Εκτός του Γιώργου Καμίνη, που μετέτρεψε σε προσωπική του υπόθεση την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, πρωταγωνιστικό ρόλο για την θετική ψήφο του ΚΙΝΑΛ έπαιξαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης, που κάποτε εξέφραζε την «αριστερή πτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα δε με κάποιες πληροφορίες, που δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθούν, την προηγούμενη εβδομάδα η επικεφαλής του κόμματος έκλεινε υπέρ της αρνητικής ψήφου στο νομοσχέδιο, εν συνεχεία όμως προσχώρησε στην άποψη πως, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έκανε δεκτές διάφορες προτάσεις του Γ. Καμίνη, πρέπει να υπερψηφιστεί από το ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, πήρε πάνω της την υπερψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη-Καμίνη, ανακοινώνοντας με προσωπική της δήλωση την απόφαση της θετικής ψήφου, προφανώς, μεταξύ άλλων, και προκειμένου να λειανθούν οι αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην υπάρχουν διαρροές στην ψηφοφορία της Πέμπτης, για την οποία ψηφοφορία το ΚΚΕ ζήτησε ήδη να είναι ονομαστική.
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, εκτιμούν πως η απόφαση υπερψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης από το ΚΙΝΑΛ, μαζί μάλιστα, με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, οδηγεί σε «νέρωμα» του μηνύματος για «αντιδεξιά» πολιτική κατεύθυνση, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση η ηγεσία του κόμματος φλερτάρει πλέον ανοιχτά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασύσταση του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.