Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑΞΟΣ. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΚΡΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
  «Με αθρόα προσέλευση και με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 στο Σαγκρί (εστιατόριο – ταβέρνα «Τζώνης») η Συνάντηση - Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Σαγκρίου με θέματα:
• Το περιηγητικό δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος  στην ευρύτερη περιοχή Σαγκρίου
• Καταγραφή, ταξινόμηση και διαχείριση των μνημείων και τόπων  της  φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής
• Πολιτιστικός τουρισμός: προοπτικές ανάδειξης.

Τα θέματα της Συνάντησης ανέπτυξε αναλυτικά ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Τάσος Αναστασίου, που προσκλήθηκε για το σκοπό αυτό από την Τοπική Κοινότητα. Η παρουσίαση δημιούργησε το έναυσμα για τρίωρη εποικοδομητική συζήτηση, από την οποία προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα για τις προοπτικές πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Στη Συνάντηση συμμετείχαν ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Ευδοκία Κατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Β. Κατσαράς, εκπρόσωποι της μείζονος (κος Χατζηανδρέου) και ελάσσονος (κος Βρούτσης) μειοψηφίας του Δήμου και επαγγελματικών φορέων, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΝΟΕΣ και  σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Σαγκρίου.
Στη συνέχεια αυτής της αποδοτικής πρωτοβουλίας θα δοθεί η δυνατότητα στην Κοινότητά μας να ανταποκριθεί στην πράξη στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου