Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ο Φιλιππάκος «έφαγε» τον Διαματάρη...

Μετά την κατακραυγή εδώ και τρεις μέρες ο εκλεκτός του πρωθυπουργού, Αντώνης Διαματάρης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή.

Η παραίτηση του κ. Διαματάρη έρχεται μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» («Το πόρισμα που έδειξε «τέρατα» αλλά... ξεχάστηκε», 4.12.2019) για τον διορισμό σε θέση μετακλητού υπαλλήλου πρώην μεγαλοστελέχους της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον Τάσο Φιλιππάκο, που έχει ηγηθεί ενός διαχρονικού «πάρτι» στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, χρέωσε το Δημόσιο με σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δέκα χρόνια και υποθήκευσε το μέλλον των 1.300 εργαζομένων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας («Ο τριπλοθεσίτης κύριος Διαματάρης»), ο παραιτηθείς υφυπουργός εμφανίζεται ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Όμως, «το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι "οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους", ο υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ».

Το Columbia ήταν μόνο η αρχή

Η θύελλα αντιδράσεων ξεκίνησε προχθές όταν ο κ. Διαματάρης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Columbia, όπως αναγραφόταν στον ιστότοπο του ΥΠ.ΕΞ. και όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Μάλιστα, στο νέο βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, έχουν «εξαφανιστεί» και οι σπουδές του στο Queens College, με συνέπεια ο κ. Διαματάρης να εμφανίζεται να μην έχει κανένα από τα δύο πτυχία που υποτίθεται πως είχε. Επίσης, στο βιογραφικό εμφανίζεται να είναι γεννημένος το 1959, ενώ στην πραγματικότητα είναι γεννημένος το 1950 (βλ. «Εδώ το πτυχίο, εκεί το πτυχίο, πού είναι το πτυχίο!», 5.12.2019).

Στον «Εθνικό κήρυκα» και σε επιστολή προς τον διευθυντή της εφημερίδας της οικογένειας Διαματάρη πάντως διαβάζουμε ότι έπεσε... θύμα εσωκομματικών κύκλων. «Σήμερα η συζήτηση για το πρόσωπό του περιστρέφεται γύρω από το ποιο τμήμα και ποιο έτος του Κολούμπια τελείωσε και την ακρίβεια του βιογραφικού του, μέσα στα πλαίσια της σταυροφορίας για την αριστεία που χρησιμοποιούν και προβάλλουν οι άνθρωποι της δικής του παράταξης. Εξ οικείων τα βέλη» γράφει ο Γιώργος Καραβίτης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου