Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Συμμετοχή σε Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης και Νοητικής Ενδυνάμωσης

Στο πλαίσιο της προαγωγής της ψυχικής υγείας στον γενικό πληθυσμό, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων οργανώνει και αυτή τη χρονιά ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για όλους όσους ενδιαφέρονται, στον χώρο της μονάδας (Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου). Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανήκουν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Ομάδα χειροποιήτων κατασκευών-μακραμέ

• Ομάδα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας (για μικρούς και μεγάλους)

• Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού (για μικρούς και .......μεγάλους)

Επιπλέον, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων προχωρά στη δημιουργία ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχουν ασφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των διαταραχών μνήμης και άλλων νοητικών δυσκολίων. Αυτό που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η νοητική ενδυνάμωση μπορεί να προσφερθεί συνδυαστικά με τη φαρμακευτική αγωγή, ενισχύοντας το θεραπευτικό της αποτέλεσμα και βελτιώνοντας ή σταθεροποιώντας τη μνήμη και τις υπόλοιπες νοητικές λειτουργίες. Κατά επέκταση, παρατηρείται μια συνολική βελτίωση της διάθεσης, της αυτοεκτίμησης και της ποιότητας ζωής του ατόμου που συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης.

Ποιους αφορά η νοητική ενδυνάμωση; > άτομα που παρουσιάζουν Ήπια Γνωστική Διαταραχή. > ασθενείς που παρουσιάζουν νευροεκφυλιστικές ή νευρολογικές διαταραχές, όπως νόσο Alzheimer, νόσο Parkinson, Σκλήρυνση κατά πλάκας. > ασθενείς που παρουσιάζουν νοητικές ελλείψεις λόγω εγκεφαλικών επεισοδίων ή όγκων. > ασθενείς που πάσχουν από χρόνια ψυχική διαταραχή (κατάθλιψη, άγχος, ψυχώσεις) και που παρουσιάζουν νοητική αποδυνάμωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων

Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου