Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Σε συναγερμό η χώρα για τη «Χιόνη» – Πού θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα Ήδη προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε συναγερμό η χώρα για τη «Χιόνη» – Πού θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα | in.grΜεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.
Κατά το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα), σύμφωνα με προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στο Σχήμα 1 μπορείτε να δείτε την αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14/02, όπου με μωβ χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ (δείτε λεπτομερείς χάρτες στο ανεμολόγιό μας).
Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ φαίνονται στα Σχήματα 2 (αριστερά για την Τετάρτη 13/02 και δεξιά για την Πέμπτη 14/02).
Ήδη προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω τη κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ενίσχυση των ανέμων εντός της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου