Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη για την Οικονομία - Αναλυτικά τα μέτρα της Ν.Δ.

Το παρασκήνιο και τα «πηγαδάκια» στο συνέδριο της Ν.Δ.Δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας σε συνδυασμό με την ενίσχυση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία», και έδωσε έμφαση στο κοινωνικό του πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για:
Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα
Αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας

Εξήγησε ότι από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Επίσης δεσμεύτηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
Συμπληρωματικά ανέφερε ότι για τις νέες μητέρες η Νέα Δημοκρατία θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα».
Παράλληλα, κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
Στόχος, όπως ανέφερε «με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής».
Για τον κατώτατο μισθό είπε ότι θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ γιατί όπως ανέφερε "το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω". Έτσι αν η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10%  την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.
Το σύνολο των κοινωνικών μέτρων της ΝΔ περιλαμβάνονται στο έντυπο που θα διανεμηθεί στους περίπου 5000 συνέδρους και παρατηρητές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε όμως και το οικονομικό του πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της μείωσης της φορολογίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά: "11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει:
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας.
-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
-Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.
-Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).
- Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.
-Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
- Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος
-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
-Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων
- Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο Euro1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.
-Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκατ. ευρώ και διπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.
«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να ενώσει του Έλληνες και όχι να τους διχάσει όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι λοιδορεί και διαλύει με τις πολιτικές της τη μεσαία τάξη. Ειδική και εκτεταμένη αναφορά έκανε στο Σκοπιανό κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι:
-δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει το μείζον εθνικό πρόβλημα,  είπε "ναι" εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν "όχι", δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Διάλεξε την ημέρα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού.  Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες.   Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα…
Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών  με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι.
Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων.  Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση". Επανέλαβε δε με κατηγορηματικότητα: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».
Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και μίλησε για «ένα κράτος που παραμένει έρμαιο κομματικών διορισμών. Αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό που ταλαιπωρεί τους δημιουργικούς και δεν μεριμνά για τους πιο αδύναμους» και για την ανάγκη οικοδόμησης ενός λειτουργικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.
«Εκεί είναι η πηγή της κρίσης και η αιτία της καταστροφής. Ρουσφετολογία, συντεχνία, κομματισμός, διαφθορά και γραφειοκρατία, όλα στο όνομα του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά .
Επανέλαβε την δέσμευσή του για το πανεπιστημιακό άσυλο: «Νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται και δεν βελτιώνεται, καταργείται. Στην Ελλάδα οι ιδέες θα διακινούνται ελεύθερα και θα προστατεύονται παντού. Και στα πανεπιστήμια».
Αναφέρθηκε και στα θέματα ανομίας λέγοντας ότι στην αυριανή Ελλάδα οι πολίτες θα ξανακερδίσουν τις γειτονιές τους με την βοήθεια αστυνομίας.
Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ανέφερε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου