Η εκδήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την άνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις δημοσκοπήσεις και το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατεί στο δρόμο προς το συνέδριο του Ιουνίου, αλλά επίσης και με το γεγονός ότι η «Ώρα Αποφάσεων» που επιχειρεί να χαράξει τη δική της πορεία, μακριά από τη ΔΗΣΥ, φαίνεται ότι δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βρει ερείσματα στην περιφέρεια.
Οι κινήσεις εξάλλου που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Φώφη Γεννηματά δείχνουν ότι θέλει όχι απλώς να δώσει μία νέα δυναμική στη ΔΗΣΥ, αλλά επιπλέον διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχείρησε να κλείσει ανοιχτά εσωτερικά μέτωπα στη συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την τελευταία εβδομάδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εκφράζει πάντως τις διαφορετικές απόψεις του για σειρά οργανωτικών και πολιτικών ζητημάτων, αλλά να μην έχει τη διάθεση να δημιουργήσει προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά, το «ναι» που είπε η Φώφη Γεννηματά στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή και το περιεχόμενο της συζήτησης κατέδειξαν ότι παρά το γεγονός πως υπάρχει συναντίληψη στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καταστροφική διαπραγμάτευση που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σημαίνει ότι υπάρχει και ταύτιση με τη ΝΔ. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν και φανερό στο ανακοινωθέν που ακολούθησε της συνάντησης πως υπάρχουν και ζητήματα στα οποία το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ διατηρούν τις δικές τους απόψεις, αλλά προέχει η εθνική συνεννόηση, όπως καιρό τώρα έχει δηλώσει η Φώφη Γεννηματά.
Εντυπωσιακό στοιχείο τέλος αποτελεί η συσπείρωση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Με το Μαξίμου να αναζητεί άλλοθι για τις πολιτικές του στη σκανδαλολογία και σε υποθέσεις από το παρελθόν και τη σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά του Κώστα Σημίτη, μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τα αντανακλαστικά και απάντησε με πολύ σκληρό τρόπο στην κυβέρνηση, υπερασπιζόμενο την κληρονομιά που αποτελεί η διακυβέρνηση της περιόδου Σημίτη και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη που δεν ανήκουν στο «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ, αλλά ακόμη και σήμερα ασκούν κριτική για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.