Ο "έντονος ήχος" από την φιέστα που στήθηκε για να τιμηθεί ο αγωνιστής της αριστεράς Νίκος Μπελογιάννης "σκέπασε" την "ηχηρή" απουσία του γιου του από τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του πατέρα του.
Βλέπετε κάποιες δηλώσεις είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές εάν δεν συμβαδίζουν με το "πολιτικώς ορθό" και κυρίως με την ιδεολογική "ηγεμονία" της αριστεράς στην χώρα μας.
Ο Νίκος Μπελογιάννης λοιπόν (έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του) εξήγησε τους λόγους που τον κράτησαν μακριά από την φιέστα που στήθηκε για να τιμηθεί ο πατέρας του.
Με μια αφοπλιστική δήλωσή του στο IONION FM ανέφερε ότι «το ΚΚΕ επιδίδεται σε συστηματική καπηλεία του ονόματος του Νίκου Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε το 1952, αρνούμενος να απαρνηθεί τα κομμουνιστικά ιδεώδη».
«Κάποιοι καπηλεύονται τους αγώνες του Νίκου Μπελογιάννη. Δεν συνυπάρχω με τον Περισσό από το 1968. Για λόγους αποδοκιμασίας στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο δεν θα παραστώ στις εκδηλώσεις της Δευτέρας για τα εγκαίνια του Μουσείου προς τιμήν του πατέρα μου, στην Αμαλιάδα» δήλωσε στην «Πρωινή Περίπολο» και στον ΙΟΝΙΟ FM από τη γενέτειρά του την Αμαλιάδα, ο υιός Νίκος Μπελογιάννης, λίγες ώρες πριν από τα εγκαίνια.
Συγκεκριμένα, ο γιος του αγωνιστή κατέφθασε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στον Πύργο, απ' όπου τον παρέλαβε ο δήμαρχος Ήλιδας και τον οδήγησε στην Αμαλιάδα για να δει την έκθεση και το σπίτι του πατέρα του.
Στη συνέχεια αποχώρησε με το ίδιο λεωφορείο, όπως ήρθε, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τη Δευτέρα, «παρουσία συγκεκριμένου χώρου», σε ένδειξη αποδοκιμασίας.
Το κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αμαλιάδας το δώρισε η οικογένεια στον Δήμο Ήλιδας πριν από 22 χρόνια και επιτέλους, όπως ανέφερε ο γιος του αγωνιστή, ολοκληρώθηκε η μετατροπή του χώρου σε μουσείο. Μαζί με το κτίριο η οικογένεια δώρισε και τα έπιπλα.
«Ο πατέρας μου δεν είχε έπιπλα, ζούσε στην παρανομία. Είναι έπιπλα της Διδώς Σωτηρίου, αδελφής της μητέρας μου, που τα δώρισε σε εμάς και τα χρησιμοποιούσαμε. Επιπλέον παραχωρήσαμε και όλο το φωτογραφικό αρχείο. Χρειάστηκαν 22 χρόνια από την ημέρα της δωρεάς για να γίνει το μουσείο» σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης.
Να θυμίσουμε πως μητέρα του, ήταν η δημοσιογράφος και επίσης αγωνίστρια της αριστεράς Έλλη Παππά. Ο γιός λοιπόν του Νίκου Μπελογιάννη από το 1968 έπαψε να "συνυπάρχει" με τους κομμουνιστές του Περισσού.
Φαίνεται όμως πως οι κομματικές ταμπέλες είναι πιο δυνατές από τους δεσμούς αίματος ενός πατέρα με το παιδί του.
Και δυστυχώς στις εκδηλώσεις της περασμένης Δευτέρας "νίκησαν" για ακόμη μια φορά δηλώσεις που χωρίζουν και δεν ενώνουν έναν βαθιά ταλαιπωρημένο από διχασμούς λαό.
Και ως γνωστόν οι εμφύλιοι διχασμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εθνικές ήττες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.