Tα παραδοσιακά τυριά της Νάξου, με μπροστάρη το αρσενικό, συνεχίσουν να παράγονται και να πωλούνται χωρίς προβλήματα.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας λύνεται θετικά και οριστικά το πιο βασικό θέμα επιβίωσης που μας απασχολούσε για χρόνια.
Κατά το πρότυπο της Ιταλίας, της Γαλλίας, αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ, μικρές κτηνοτροφικές μονάδες (μέχρι 300 κιλά γάλα την ημέρα) έχουν πια τη δυνατότητα να τυροκομούν με τον παραδοσιακό τρόπο από νωπό γάλα στις εγκαταστάσεις τους και μετά από δίμηνη ωρίμανση να διαθέτουν νόμιμα τα προϊόντα τους στην αγορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.