Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

 Παπανδρέου – Τσίπρας δείχνουν τον δρόμο, Ανδρουλάκης – Κασσελάκης τις καρέκλες τους…

Στην πολιτική υπάρχουν δύο μεγάλα αμαρτήματα. Πρώτον, να μένεις προσκολλημένος στο παρελθόν. Και, δεύτερον, να μην αντέχεις να αποδεχτείς το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην κάνεις αυτό που πρέπει για να μην επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχει Έλληνας με στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων που να μην έχει καταλάβει τι συνέβη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου...

Πολιτιστικός– Εξωραϊστικός Σύλλογος Σαγκρίου «ΠΝΟΕΣ»

 Ανακοίνωση 

Τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαγκρίου «ΠΝΟΕΣ»
προσκαλούν όλους τους συχωριανούς, τα μέλη και φίλους του Συλλόγου να
γιορτάσουμε μαζί τον Κλήδονα και τις φωτιές του Άι Γιάννη την Κυριακή 23-6-2024
με ώρα έναρξης 20:00 το βράδυ.

Θα παρουσιάσουμε το δρώμενο του Κλήδονα. Θα ανάψουμε φωτιά να κάψουμε
τους Μάηδες. Και η γιορτή θα ολοκληρωθεί με φαγοπότι μουσική και χορό.
Όσα από τα μέλη του Συλλόγου και τους συγχωριανούς θέλουν και έχουν την
διάθεση, μπορούν να εμπλουτίσουν το μπουφέ του Συλλόγου με την προσφορά
εδεσμάτων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας περιμένουμε.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Λιμεναρχείο Νάξου : Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

 


Την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών εφιστά το Λιμεναρχείο Νάξου, λόγω του δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

Επίσης καλεί το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Λιμενικό Ταμείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παροχή συνδρομής ενεργειών εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr

Ειδική Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την 3η Λογοδοσία της δημοτικής Αρχής

 


Στις 28 Ιουνίου 2024, Παρασκευή και ώρα 19:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με στόχο την 3η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2024.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο δια ζώσης όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εγγραφές στα θερινά εργαστήρια μουσικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά δωρεάν Θερινά Εργαστήρια Μουσικής για παιδιά και ενήλικες, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλέξανδρου Καλογερά, συνθέτη, καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την 25η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και στο Γυμνάσιο Τραγαίας.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η γιορτή «τση Πληθερής» στην Παρθένα Νάξου

Πανελλαδικές εξετάσεις: Έρχεται πτώση των βάσεων - Πώς διαµορφώνεται η κατάσταση ανά επιστηµονικό πεδίο Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι Σε ποια µαθήµατα καταγράφουν τις χειρότερες βαθµολογίες

 Πτώση των βάσεων για τα Πανεπιστήµια φέρνουν οι χαµηλές βαθµολογίες στα γραπτά των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οπως αποκαλύπτει στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης, το κύριο χαρακτηριστικό εφέτος είναι ότι «η πτώση αγγίζει τα ρετιρέ, είναι δηλαδή µία οριζόντια πτώση των βάσεων και θα αφορά κυρίως τα 2ο και 3ο επιστηµονικά πεδία». Και επισηµαίνει ότι «η εικόνα που διαµορφώνεται από τις µέχρι στιγµής πληροφορίες από τη βαθµολόγηση των γραπτών αλλά και από τα θέµατα που δόθηκαν στα προς εξέταση µαθήµατα είναι πτώση παντού».

Το «Action Σαββατοκύριακο» στο 6ο Food Experience Graviera Naxos!

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 


Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η πρώτη, τακτική συνεδρίαση με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το βράδυ και στη συνέχεια

Η δεύτερη, ειδική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ περιλαμβάνει την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2024 και την έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) οικονομικού έτους 2024.

Οι συνεδριάσεις θα γίνουν μικτές διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 1ης συνεδρίασης

Συνταγή με νιόκι και Γραβιέρα Νάξου από τον σεφ Χρήστο Μπάρκα στο Food E...

 Εuro 2024: Ώρα για μπάλα - Ένας μήνας γεμάτος ποδόσφαιρο...

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Euro 2024 έχει ξεκινήσει καθώς απέχουμε λίγες ώρες για τη γιορτή του ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γερμανίας. Ως είθισται στον πρώτο αγώνα συμμετέχει η οικοδέσποινα χώρα. Σέντρα λοιπόν σήμερα με την αναμέτρηση Γερμανία-Σκωτία...

 «Ο ανασχηματισμός είναι άγονος και το μήνυμα δεν ελήφθη...»

«Ο ανασχηματισμός είναι άγονος και το μήνυμα δεν ελήφθη», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τίς αλλαγές στη κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος της μεγάλης ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, προχώρησε σε έναν άγονο ανασχηματισμό αντίστροφης μέτρησης», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη...

 Δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση του προγράμματος...

Να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, προτείνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα...

Ανασχηματισμός - ανακύκλωση: Ίδια πρόσωπα, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς αλλαγή σελίδας «Παγωμάρα» στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ούτε δομικός, ούτε ριζικός ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 


Η νέα κυβέρνηση

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης


Του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Κασσελάκης υπήρξε η νέμεση του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η αναπόφευκτη μετεξέλιξή του. Ο «Στέφανος» δεν είναι τίποτε άλλο από έναν τραμπικό Τσίπρα.
Πράγματι, η μεγάλη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την εποχή που, με την κρίση των μνημονίων, οι

Έλληνες στρέφονταν αλαφιασμένοι σε οποιαδήποτε πιθανή διέξοδο. Τότε βρέθηκε μπροστά τους ένα κόμμα με στοιχειώδη οργάνωση, με σημαντική δύναμη στα ΜΜΕ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

«Εκτροχιάστηκαν» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Σύγκριση τιμών με το 2023 Άπιαστο όνειρο οι διακοπές με πλοίο. «Φωτιά» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά. Δείτε παραδείγματα.

 


Όνειρο θερινής νυκτός για πολύ κόσμο αποτελούν οι διακοπές σε κάποιο νησιωτικό προορισμό, καθώς οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν πραγματικά εκτροχιαστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, oi συνολικές αυξήσεις σε κάποιους προορισμούς φθάνουν ακόμα και το 40%, με αποτέλεσμα το ταξίδι με πλοίο να απορρίπτεται από πολλούς για οικονομικούς λόγους.

 Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα...

 
Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον επικείμενο καύσωνα που θα βάλει στο «φούρνο» τη χώρα από την Τρίτη.

Τα χειρότερα έρχονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους...Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται

 Πώς η άνοδος της ακροδεξιάς θα επηρεάσει την Ευρωβουλή...

Την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη στις τελευταίες ευρωεκλογές και πως θα επηρεάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχολιάζει ο Guardian.

Τελικά, παρά τις ανησυχητικές ταλαντεύσεις, το κέντρο άντεξε. Όπως προέβλεψαν οι δημοσκοπήσεις, η κυρίαρχη φιλοευρωπαϊκή συμμαχία των κεντροδεξιών, κεντροαριστερών, φιλελεύθερων και πράσινων κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατήρησε, με μεγάλη άνεση, την πλειοψηφία της...

 Τα αίτια της πανωλεθρίας της ΝΔ στις ευρωεκλογές...

Το κυβερνών κόμμα δεν έχασε μόνο τη μάχη του κέντρου, αλλά και τους αναποφάσιστους, καθώς το δίλημμα που έθεσε για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι δεν είχε ανταπόκριση.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στους νέους μεταξύ 17-34 ετών, καθώς συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξης του 18,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η ΝΔ με 15,9% ενώ τρίτη δύναμη στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι το ΚΚΕ με 10%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 9,1%...

 ΟΗΕ: Ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας...

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπερψήφισε την πρόταση των ΗΠΑ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα.

Η πρόταση των ΗΠΑ εγκρίθηκε με 14 ψήφους υπέρ και αποχή της Ρωσίας. Το ψήφισμα προτρέπει επίσης και τα δύο μέρη να εφαρμόσουν πλήρως την πρόταση «χωρίς καθυστέρηση και χωρίς όρους»..

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα...

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω καύσωνα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά στην πρωτεύουσα την Τετάρτη (12/06)...Ειδικότερα, αύριο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Νάξος: Ημερίδα διαβούλευσης με θέμα «Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) Περιοχών Natura 2000»

 


Στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών ∆ιαταγµάτων Προστασίας και Σχεδίων ∆ιαχείρισης για τις Περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοργανώνεται από την μελετητική ομάδα, Κεντρική Ημερίδα µε θέμα «∆ιαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΠΜ για την «Ομάδα 8β, περιοχών Δικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου, Θήρας, Νάξου, Πάρου, Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μήλου και Νήσων Αττικής», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ώρα 10:00-14:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο και ώρα 10:00 έως 14:30.

Το πλήρες τεύχος της μελέτης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: ΕΔΩ

How to tell stories for The Guardians of Naxos – The Lover’s Hike - Gree...

The Mystery of the Pirate Grave Trailer - Greek version

 


6ο Food Experience Graviera Naxos: Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event του Αιγαίου ενώνει την ιταλική κουζίνα με τη γραβιέρα Νάξου


Το 6ο Food Experience Graviera Naxos διοργανώνεται το τριήμερο 14-16 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Έχετε δοκιμάσει σπαγγέτι α λα καρμπονάρα, πίτσα ναπολιτάνα, ριζότο, μπουρδέτο ή αραντσίνι με… γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.;

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές: Πώς ψηφίζουμε...


...οι αριθμοί των σταυρών και της κάλπης.
 Όλοι οι συνδυασμοί... 

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές κάλπες, που θα αναδείξουν τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές από τους 720 συνολικά στο Ευρωκοινοβούλιο.

 Η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις κάλπες...

 Λίγες ώρες πριν τις εκλογές και η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA αποτυπώνει ένα προεκλογικό τοπίο που αντανακλά την αντιφατική πολιτική και ιδεολογική συνθήκη της ελληνικής κοινωνίας...

Επιστολή δημάρχων...

Είκοσι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, καλώντας τους να θέσουν ως προτεραιότητά τους το περιβάλλον και την κλιματική κρίση...

ΕΕ: Το «ποτάμι της οργής» οδηγεί στην παραπληροφόρηση γύρω από τις ευρωεκλογές Fake news και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και την Ουκρανία διαδίδονται στην ΕΕ μέσω πολιτικών, αλλά και ξένων πρακτόρων, υποστηρίζουν οι New York Times

 


Η οργή των Ευρωπαίων αγροτών είναι κάτι περισσότερο από ένα σημαντικό θέμα στις ευρωεκλογές που διεξάγονται σε όλη την ΕΕ αυτή την εβδομάδα – είναι επίσης ένα από τα κύρια θέματα της παραπληροφόρησης που συνδέεται χρονικά με την ψηφοφορία.

Στην Ιταλία, ανακριβείς ισχυρισμοί κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει την εκτροφή ζώων, ενώ μια φήμη που έκανε τον γύρο της Ισπανίας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προκαλεί ξηρασία κατεδαφίζοντας φράγματα.

Ευρωεκλογές με την Ευρώπη της πολυκρίσης «δεύτερο βιολί» Εν μέσω πολέμων, ακρίβειας και κλιματικής κρίσης, οι Ευρωπαίοι πάνε στις κάλπες με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην εσωτερική πολιτική


 Περίπου 373 εκατομμύρια ψηφοφόροι, 27 χώρες, 720 ευρωβουλευτές.

Δέκατες στη σειρά στην ΕΕ και πρώτες μετά το Brexit, οι ευρωεκλογές βρίσκουν αυτή τη φορά την Ευρώπη σε πολλαπλή κρίση, εντός και εκτός συνόρων.

Είναι οικονομική, κοινωνική, ασφάλειας, αλλά και ηγεσίας, αξιοπιστίας και ταυτότητας σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Παρά τη μετεωρική άνοδο των ακροδεξιών, εθνικιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 74% των ερωτηθέντων στα 27 κράτη μέλη δήλωσαν ότι αισθάνονται πολίτες της ΕΕ -το υψηλότερο ποσοστό εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Οι ευρωεκλογές θα είναι απλώς ένα στιγμιότυπο – και δεν θα κρατήσει για πάντα


 Σύμφωνα με μια μάλλον επιφανειακή ανάγνωση της πραγματικότητας, η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίοδο εντυπωσιακής σταθεροποίησης του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων.

Εάν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη με διπλάσιες ψήφους από το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και εάν δεν πετύχει τον στόχο του 33% θα έχει πάρει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει παγιωθεί ως ένας από τους πιο πετυχημένους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και οι «μετοχές» του στο χρηματιστήριο αξιωμάτων των ευρωπαϊκών θεσμών θα έχουν ανέβει σημαντικά.

Έτοιμη για την καλοκαιρινή σεζόν η Ναξος – Από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου το 6ο Food Experience Graviera Naxos (video)

 


Η Νάξος είναι πανέτοιμη για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, όπως διαβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντεβού με την επικαιρότητα» του Blue Sky.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΑΖΑΙΟΥ ( ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ)

 


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΑΙΩΝ και το Φεστιβάλ Νάξου σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 11.00 – 15.00, στα εγκαίνια της έκθεσης:

“Φώσφορος και Έσπερος – Διάλογος”

Diana Radavičiūtė – Saulius Valius – Klaus Pfeiffer

στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο

Επιμέλεια: Britta Breuers – Μάριος Βαζαίος

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ


 Βραβείο ανώτερης γεύσης για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης

Για μία ακόμη φορά, η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Μέσα από τον θεσμό των Superior Taste Awards, αποδεικνύεται ότι παραγωγοί τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο επενδύουν σημαντικά στην ποιότητα και στη γεύση. Από το 2005 έχουν αξιολογηθεί χιλιάδες προϊόντα, από περισσότερες από εκατό χώρες.

ΟΝΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 


ΨΗΦΙΣΜΑ 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), παρακολουθώντας το ζήτημα της αυθαίρετης κατάληψης και της χρήσης τμημάτων του αιγιαλού και των παραλιών της Νάξου, αποφάσισε και ζητά τα παρακάτω: 

 1. Την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες του νησιού, υπογραμμίζοντας την αυστηρή διαχείριση ως προς τον αριθμό των διαθέσιμων ξαπλώστρων και ομπρελών. 

 2. Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσβαση ΑμεΑ και ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες. 3. Ζητά τη διασφάλιση της παρουσίας ναυαγοσώστη στις παραλίες. 

Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Ανατολική Αττική (Χάρτες)


Το ΠΑΚΟΕ για 45 συνεχή χρονιά, ενημερώνει τους πολίτες στις αρχές κάθε κολυμβητικής περιόδου για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ούτως ώστε με ασφάλεια να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Οι περιοχές που έχουν ανακοινωθεί και θα ανακοινώνονται, τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους, σταδιακά κάθε δύο μέρες, είναι οι παρακάτω:

1.Από Πειραιά μέχρι Ανάβυσσο (ανακοινώθηκε με ΔΤ859/3-6-2024)

2.Ακτές της Ανατολικής Αττικής , από παραλία Θυμάρι μέχρι Αγία Μαρίνα.

ΑΑΔΕ έλεγχοι στα νησιά και τουριστικούς προορισμούς


 Με νέα ελεγκτικά όπλα ενισχύει το οπλοστάσιο της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Εντατικοί έλεγχοι στα νησιά και τουριστικούς προορισμούς

Το καλοκαίρι, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε περίπου 40.000 ελέγχους σε νησιά και δημοφιλείς προορισμούς, εστιάζοντας κυρίως στην μη έκδοση αποδείξεων. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται από εφοδιασμένους ελεγκτές με tablets και φορητά σκάνερ, οι οποίοι θα διενεργούν «διπλούς» επιτόπιους ελέγχους.

Διαδικασία ελέγχων

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες (Χάρτης)

 


Η αυξημένη ένταση των ανέμων αύριο Παρασκευή, αυξάνει και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΓΠΠ, σε κατηγορία 3, όπου χαρακτηρίζεται ως «υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς», βρίσκονται αύριο τέσσερις περιοχές:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Οδηγός για τις Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρυθμίζει τη ζωή περισσότερων από 448 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Είναι ένας θεσμός που συχνά οι πολίτες δεν κατανοούν τους πολύπλοκους μηχανισμούς του και το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές και εθνικιστές. Οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται από χαμηλή συμμετοχή, συχνά λόγω της έλλειψης γνώσεων για το ίδιο το θεσμικό όργανο. Η συμμετοχή στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019 κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό από το 1994, φτάνοντας κατά μέσο όρο στην ΕΕ, το 50,66%. Το 2014 η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ήταν 42,6% και το 2009 ήταν 42,97%.

Το απερχόμενο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Αποτελέσματα ευρωκλογών 2024: Νωρίς η ανακοίνωση - Πόσοι έχουν ήδη ψηφίσει στις Ευρωεκλογές Η εκτίμηση του ΥΠΕΣ για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές 2024 μέσω επιστολικής ψήφου. Τι ώρα θα δώσει η Singular Logic το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

 


Πάνω από 155.000 φάκελοι με την επιστολική ψήφο έφτασαν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (4/6) μέσω κούριερ στο κέντρο διαλογής στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Πιο αναλυτικά, από τις 155.000 επιστολικές ψήφους, οι περίπου 39.300 προέρχονται από Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι από τους συνολικά 202.000 που έχουν εγγραφεί, έχουν ψηφίσει επιστολικά περίπου 180.000. Οι υπόλοιποι καθώς και όσων ο φάκελος δεν φτάσει εμπρόθεσμα στο Περιστέρι, (δηλαδή πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου) θα λάβουν το βράδυ του Σαββάτου ένα sms στο τηλέφωνό τους από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τους ενημερώνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τους τμήμα μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Τον πήχη στη δεύτερη θέση θέτει ο Ανδρουλάκης – «Να ανοίξει ο δρόμος για ισχυρή κυβερνητική επιλογή»

Τον πήχη στη δεύτερη θέση θέτει ο Ανδρουλάκης - «Να ανοίξει ο δρόμος για ισχυρή κυβερνητική επιλογή» Στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έθεσε τον πήχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στόχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «δεν είναι απλώς η ενίσχυση των ποσοστών μας. Θέλουμε να είμαστε στη δεύτερη θέση, ώστε η άνοδος αυτή να ανοίξει τον δρόμο για μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή, που θα βάλει τέλος στην αλαζο

Πυροπροστασία: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τις δηλώσεις για τους καθαρισμούς των οικοπέδων Οι ιδιοκτήτες που δεν θα συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 έως 54.000 ευρώ ενώ απειλούνται και με φυλάκιση δύο χρόνων

Στην υποχρεωτική δήλωση του καθαρισμού των οικοπέδων τους καλούνται φέτος για πρώτη φορά να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους έπειτα από τη σύσταση του "Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών". Το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών που αποτέλεσε ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στοχεύει στην καταγραφή των υποχρεώσεων των πολιτών κατά την αντιπυρική περίοδο και

Ο βιαστικός καύσωνας στέλνει τους Αθηναίους στην παραλία για 6 μέρες - Ακραία... ζέστη την Τρίτη «Πλημμύρισαν» οι παραλίες το Σάββατο. Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος, με τον πρώτο καύσωνα του Ιουνίου να φέρνει 39άρια και 40άρια την Τρίτη.

Ο βιαστικός καύσωνας στέλνει τους Αθηναίους στην παραλία για 6 μέρες - Ακραία... ζέστη την Τρίτη Από πολύ νωρίς το πρωί οι Αθηναίοι κατέκλυσαν τις οργανωμένες και μη παραλίες της Αττικής για ανάσες δροσιάς. Ο βιαστικός μίνι καύσωνας που βρίσκεται προ των πυλών θα κρατήσει τους πολίτες κοντά στη... θάλασσα έως και την Πέμπτη, αφού από αρχές της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κάθε μέρα και περισσότερο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου