Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Mετρό χωρίς συρμούς εγκαινίασε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη


tsipras-thes_main01Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2020, αλλά ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα είναι νωρίτερα λειτουργικό - Παραδέχτηκε τα χάλια του ΟΑΣΘ και έταξε αγορά καινούργιων λεωφορείων - Υποσχέθηκε και πάλι το γρήγορο τρένο και επέκταση του Μετρό στη δυτική πόλη

«Το μετρό Θεσσαλονίκης είναι εδώ», έστω κι αν οι πιο φιλόδοξες προβλέψεις τοποθετούν την έναρξη της λειτουργίας του το 2020, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια του μετρό «Συντριβάνι» στη Θεσσαλονίκη. 

Αν και παραδέχθηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν την ευκαιρία να το δουν, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με την καθυστέρηση στην κατασκευή του. «Με μια μικρή καθυστέρηση 30 ετών, το ανέκδοτο παύει να είναι ανέκδοτο,. Το μετρό είναι εδώ. Μπορεί οι πολίτες να μην έχουν την ευκαιρία να το δουν, αλλά είναι το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά σχεδόν 95%, όσον αφορά στην κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών. Λείπουν οι συρμοί και λείπει και ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους, την καθημερινότητά τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου