Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «σκοτεινός» ρόλος του Κώστα Καραμανλή

Είναι βαριά κουβέντα αυτή. Δεν μπορείς εύκολα να την αποδώσεις σε έναν πρώην πρωθυπουργό που κυβέρνησε την Ελλάδα πεντέμισι χρόνια. Οφείλω να το εξηγήσω. Και οφείλω να δώσω την αφετηρία αυτής της ανάλυσης. 
Στα εγκαίνια της ΔΕΘ ήταν προσκεκλημένος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπός του. Και δεν υπήρξε καμιά, μα καμία δήλωση, όχι φυσικά του ίδιου, αλλά κάποιου τρίτου προσώπου που θα δικαιούται να μιλάει εξ ονόματός του. 
Καπάκι ήρθαν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης που προσπάθησε να μας διαβεβαιώσει ότι ανήκει στη σχολή του Κώστα Καραμανλή. Πάλι κανένας δεν προσπάθησε τουλάχιστον να γελοιοποιήσει, εξ ονόματός του, μια τέτοια επιεικώς ανόητη δήλωση.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν κρίκους μιας μακράς αλυσίδας που συνδέει τον Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τα θυμίσω. 


• Το πρώτο και το πιο σημαντικό. «Δάνεισε» το στενότερό και πιο αφοσιωμένο συνεργάτη του στον Αλέξη Τσίπρα για να του λύσει το πρόβλημα της επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το χειμώνα του 2015. Και εκείνος δεν άφησε ευκαιρία για να μη στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.
• «Δάνεισε» το διοικητή των Μυστικών του Υπηρεσιών. Και αυτόν στον Αλέξη Τσίπρα. Και ο τελευταίος τον προώθησε στον χώρο της Δικαιοσύνης με σαφές νόημα και περιεχόμενο. Σε ανταμοιβή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην παρθενική του ομιλία κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 «έκλεισε το μάτι» στους δικαστές με τα απροκάλυπτα λόγια: «Σας ξέρω και με ξέρετε». Το νόημα και το μήνυμά ήταν πεντακάθαρο. Αυτός είναι ο ουσιαστικός υπουργός Δικαιοσύνης. Όχι απλά ο πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε την πλήρη αλυσίδα με όλους τους κρίκους των προσώπων που αναζητούν τη νομιμοποίηση της ύπαρξής τους μέσα στους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα Κ. Καραμανλής.
Και η ανταμοιβή; Ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε έχει κάνει αναφορά στην τραυματική περίοδο 2004 – 2009. Ούτε στο ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέδωσε την ελληνική οικονομία, το 2009, με το θηριώδες έλλειμμα των 360 δις ευρώ.
Αν σιωπά ο Αλέξης, την ίδια καταφυγή στη σιωπή επιδιώκει και ο Κώστας Καραμανλής. Αυτή ήταν η εξήγηση που δίναμε μέχρι τώρα. Δεν αρκεί. Ο Κώστας Καραμανλής δεν υπερασπίζεται καν την παράταξή του.
Τί, άραγε, να επιδιώκει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου