Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αριστερός «εμφύλιος» στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

Αβολες ώρες έζησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα αφού ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε αγριεμένος και έτοιμος να βάλει «φρένο» σε αυτό που ο Περισσός διάβασε ως «πράξη μικροπολιτικής σκοπιμότητας και υποκρισίας».  
«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από ό,τι αυτοί που μας κατηγορούν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επικαλούμενος φράση του Μπελογιάννη με τον γραμματέα του ΚΚΕ να του απαντά από το ίδιο βήμα: «Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αγώνες και να πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση».
Λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ αποχώρησαν επιδεικτικά από τις πρώτες σειρές  αλλά «αντικαταστάθηκαν» από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κουτσούμπας, για το ανάθεμα και τη συνθηκολόγηση με τον καπιταλισμό  

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «ριψάσπιδες» του κινήματος οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να εμφανίσουν τον εαυτό τους «ως συνεχιστές της εαμικής παράδοσης και των ταξικών αγώνων. Να φανούν συνεχιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ». 
«Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.» συνέχισε.

Με το όπλο παρά πόδα  

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με το όπλο «παρά πόδα» και όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να σπάσει τον πάγο τον ...πυροβόλησε με το όπλο του Νίκου Μπελογιάννη. Το όπλο που κατείχε  όταν ήταν πολιτικός επίτροπος στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, και το  οποίο παρέδωσε μαζί με τη θήκη του, στο Μουσείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε πώς σώθηκε το όπλο του αγωνιστή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ μετά από τόσα χρόνια. «Το διαφύλαξαν οι κομμουνιστές, σε σκληρές περιόδους με κίνδυνο της ζωής τους! Γι΄αυτό και δεν πρόκειται να χαθεί!» απάντησε κοφτά και με χιλιάδες υπαινιγμούς ο γραμματέας του ΚΚΕ.  

Τσίπρας: Αυτή η ιστορία ανήκει σε όλους μας 

Εχοντας εισπράξει από μέρες το κλίμα που θα αντιμετώπιζε, ο Αλέξης Τσίπρας ,απάντησε παραφράζοντας τον Ρίτσο .
«Αυτό το χώμα είναι δικό σας και δικό μας, αυτό το αίμα είναι δικό σας και δικό μας. Αυτή η ιστορία ανήκει σε όλους μας, όλους τους Έλληνες» είπε.
   
Ενω μιλώντας για τον αγωνιστή είπε «ο Μπελογιάννης και οι 100αδες Μπελογιάννηδες δεν εκτελέστηκαν γιατί αποτελούσαν κάποιου είδους κίνδυνο για τη χώρα αλλά μόνο για να τορπιλιστεί η προσπάθεια ειρήνης μετά τον εμφύλιο. Εκτελέστηκαν για να μπορέσουν και μετά την κατοχή να κυβερνήσουν τη χώρα οι ξένοι με τους αντιπροσώπους τους εδώ και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ειδικά στη στάση του Νίκου Μπελογιάννη στη δίκη απέναντι στους στρατοδίκες «ένας εκ των οποίων ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος» καθώς και στο ότι «ήταν ένας από τους πολλούς φυλακισμένους κομμουνιστές που το '40 προσφέρθηκαν να πολεμήσουν στο μέτωπο αλλά η δικτακτορία Μεταξά όχι μόνο δεν τους άφησε αλλά τους έδωσε βορά στους Γερμανούς διαπράττοντας ένα εθνικό έγκλημα».

Λαφαζάνης: Προσπαθούν να μαγαρίσουν όσα έχουν μείνει όρθια

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε ανηλεή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στα εγκαίνια ενώ εγκάλεσε και τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος επέλεξε όπως αναφέρει να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή αυτή μεταχείριση  
« Οι μνημονιακές δυνάμεις, οι χειρότερες δυνάμεις ενός ξεπλυμένου κέντρου και μιας λεγόμενης, βαθιά εθελόδουλης και αντικοινωνικής, Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, αφού πρωτοστάτησαν, μαζί με την δεξιά, στην καταστροφη αυτής της χώρας, προσπαθούν τώρα να “μαγαρίσουν” όσα ανθρώπινα σύμβολα και μαρτυρικές διαδρομές έχουν μείνει όρθιες στην νεότερη ιστορία» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας για την παρουσία Τσίπρα και των άλλων μνημονιακών αρχηγών στην στην τελετή εγκαινίων της μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης.
« Είναι ντροπή και προσβολή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει το θράσος και πάει να μετατρέψει σε επικοινωνιακή φιέστα για τον εαυτό του και την αθλιέστατη κυβέρνηση του, της νεομνημονιακής υποτέλειας, τα εγκαίνια της Έκθεσης» σημειώνει και προσθέτει  « ο Ν. Μπελογιάννης θυσίασε εν γνώση του τη ζωή του για να μην υπογράψει, όταν αυτοί που τυμβωρυχούν υπέγραψαν, προδίδοντας τη λαϊκή βούληση, μόνο και μόνο για να μην θυσιάσουν την καρέκλα της αχυρένιας εξουσίας τους» 

Βολές κατά του γγ του ΚΚΕ 

Απορίας άξιον πως ο Δ. Κουτσούμπας επέλεξε να “νομιμοποιήσει” με την παρουσία του την επικοινωνιακή μεταχείριση που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια της Έκθεσης και τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη.
Ότι και να κάνουν, όσοι και να το πράξουν ο Νίκος Μπελογιάννης θα στέκεται όρθιος, πραγματικός φάρος για το νέο όραμα που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας”. κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ: Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μπελογιάννη

Αντίδραση και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία επιτίθεται σφοδρά στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για Τσίπρα δίχως τσίπα..
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται: 
«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει χαιρετισμό για άλλη μια φορά χωρίς ίχνος ντροπής, δηλώνοντας πως τιμά τους αγωνιστές της Αντίστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα μια φράση ότι «ο συνεπής αγωνιστής δεν αλλάζει τη θέση του με τίποτε και για κανέναν λόγο» για να καταλήξει λέγοντας πως ως κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Το Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης είναι το μέσο και η δικαιολογία για άλλη μια φτηνή πολιτική εξαπάτηση όλων μας."
Αναλυτικά η ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν επίσης ΛΑΕ και ΕΕΚ:
Tσίπρας χωρίς τσίπα επιχειρεί να καπηλευτεί το Nίκο Mπελογιάννη 

Την Δευτέρα 27/3 έρχεται στην Αμαλιάδα να εγκαινιάσει το Μουσείο Μπελογιάννη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια καθαρά πολιτική εκδήλωση όπως ήταν και στο  Σκοπευτήριο Καισαριανής και σαν τέτοια πρέπει να την αξιολογήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει χαιρετισμό για άλλη μια φορά χωρίς ίχνος ντροπής, δηλώνοντας πως τιμά τους αγωνιστές της Αντίστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα μια φράση ότι «ο συνεπής αγωνιστής δεν αλλάζει τη θέση του με τίποτε και για κανέναν λόγο» για να καταλήξει λέγοντας πως ως κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Το Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης είναι το μέσο και η δικαιολογία για άλλη μια φτηνή πολιτική εξαπάτηση όλων μας.

Γιατί οι αγώνες και οι θυσίες του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του ήταν πολιτικοί αγώνες, δεν ήταν γιορτούλα, παράτες και δεξιώσεις. 

Έρχεται λοιπόν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο επικεφαλής της κυβέρνησης της ευρωμνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάμισι χρόνο μετά την πραξικοπηματική ακύρωση του λαϊκού ΟΧΙ και την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τις ψήφους και των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι), να «τιμήσει» τα εξήντα πέντε χρόνια από την εκτέλεση ενός κομουνιστή ήρωα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μπελογιάννη και των συντρόφων του αν μπορούσε να δει το τι θα γίνει την Δευτέρα 27/3.

Εμείς τον κομουνιστή Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του και σήμερα και πάντα θα τιμάμε με αγώνες.

Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μπούμε όλοι μαζί στον αγώνα για να τιμήσουμε τις θυσίες των ηρώων κομουνιστών. Με δουλειά αποκάλυψης και προετοιμασίας, με απεργίες, καταλήψεις και πολύπλευρο αγώνα διαρκείας.

Με συσπείρωση δυνάμεωνγια τη συνολική αντικαπιταλιστική ανατροπή της αντεργατικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική επανάσταση, για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων. Έτσι όπως την φανταζόταν και πάλευε ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μπροστά στην προώθηση της πολιτικής τους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό ενδοιασμό. Αφήστε ήσυχους αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, το διώξιμο των κατακτητών, την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή εξουσία.

ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Με μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και την επικράτηση της διαχειριστικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση του συστήματος έχει προχωρήσει, έχουν επιτύχει βαριά κοινωνικά – οικονομικά αλλά και πολιτικά πλήγματα κατά των εργαζομένων, αλλά δεν έχουν πετύχει μια στρατηγική ήττα του εργατικού κινήματος.

Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς που έχουν βαθύνει, υπάρχει η δυνατότητα απάντησης σε αυτή τηναπειλή, με μια στροφή, με μια τομή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς στη βαθύτερη ανασύνταξη και αντεπίθεση με όρους αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής της κανιβαλικής επιδρομής.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει ήδη περάσει στη σφαίρα της αστικής πολιτικής και η μετατροπή του σε συστημικό κόμμα, μέσα και από τη διαχείριση της κυρίαρχης πολιτικής και του αστικού κράτους, είναι ανεπίστρεπτη.

Ωστόσο, υπάρχει αρκετός κόσμος που “φωνάζει” ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Πέρα από τη γενική απογοήτευση, ένα πρωτοπόρο δυναμικό εκφράζει την αποστροφή του στις “συνήθεις” μορφές πάλης, στις ξεπουλημένες ηγεσίες, στο περιεχόμενο των αιτημάτων που διαπραγματεύονται την εξαθλίωση ή κοινοβουλευτικοποιούν τον εργατικό αγώνα και δεν βάζουν όρους διεκδίκησης, ρήξης, χειραφέτησης και ανατροπής.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΖΟΥΝ σαν αγωνιστές λαϊκοί ήρωες και όχι σαν παλιάτσοι, όπως θέλουν να τους καταντήσουν ο πρωθυπουργός και αυτοί που τον συνοδεύουν.

 Πύργος 22-03-2017

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ - ΛΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου