Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους αλλά μεταρρυθμίσεις

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, δήλωσε πριν από λίγο η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
Μετά από τη συνάντηση η Καγκελάριος και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν έκαναν κοινές δηλώσεις.
Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέλυσε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού.

Σε συνέντευξή της στο ARD, μετά τη συνάντησή της με την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα.»
Η κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, ότι οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους. «Οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές», είπε με νόημα.
Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών είπε πως «δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ».
Aργότερα η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου