Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Δύσκολο να διαλέξεις lead (κατά τη δημοσιογραφική γλώσσα). Το προσπάθησα πάντως

Γιάννης Βούλγαρης.Η παρακρατική μεθόδευση κατά επιφανών δικαστικών και ο επαίσχυντος ρόλος του συριζαίου υπουργού Παρασκευόπουλου, έδειξε ότι ο αυταρχισμός και η αντιθεσμική νοοτροπία φωλιάζει στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.
 Εδώ πρόκειται για ιστορική ασυνέχεια, για κάτι άλλο, για συνολική ρήξη με τα ήθη και την ηθική της ιστορικής Αριστεράς (..) ήταν αναμενόμενο ότι η αντιδημοκρατική και αντιθεσμική, για να το πούμε ευγενικά, συμπεριφορά των κυβερνώντων θα γινόταν μπούμεραγκ, θα υποκινούσε αντιστάσεις και ότι θα έχει ουσιαστικές πολιτικές επιπτώσεις στο προσεχές μέλλον. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Δημοκρατία δεν τραυματίζεται από τις κυβερνητικές πρακτικές, και μάλιστα σε μια εποχή που δοκιμάζετα (..) 
Χρειάζεται μια «κάθαρση» με την αρχαιοελληνική έννοια της ελληνικής τραγωδίας, ώστε η πολιτική ζωή της Ελλάδας να περάσει σε άλλη εποχή. Αντιθέτως η επιβράβευση της ψευτιάς και του κυνισμού, εξελίσσεται σε κοινωνική και ηθική γάγγραινα (..)

 Η Ελλάδα είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε μια οικονομική στασιμοχρεοκοπία. Αλλά ίσως πιο επικίνδυνη ακόμα είναι η παρατεταμένη κρίση αντιπροσώπευσης που βιώνει (..) Το επίκεντρο της παθογένειας του κομματικού συστήματος είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ (..)
 Το πρόσφατο Συνέδριο της πολιτικής αλαλίας, βαρετό και για τους ίδιους τους συνέδρους, έδειξε το κενό στο οποίο βρίσκεται (..)
 Έναντι αυτού του μετεωρισμού και του τακτικισμού, ο κόσμος της ευρύτερης Αριστεράς και του Κέντρου δεν έχει κανένα λόγο να παράσχει «κριτική υποστήριξη» ενόψει μιας πιθανής μελλοντικής σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του ΄80, όταν η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός σοσιαλισμός ήταν ηγεμονικοί πόλοι και ασκούσαν μαγνητική έλξη σε αμφίσημα κόμματα όπως το τότε ΠΑΣΟΚ (..) 
Είναι φανερό ότι η αποδιοργάνωση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς και του Κέντρου, η έλλειψη αντιπροσώπευσης αυτού του κόσμου, αποτελεί τη δεύτερη εστία αστάθειας του ασχημάτιστου κομματικού σκηνικού. Αυτός όμως είναι λόγος για να ενισχύσει, και όχι να σκιάσει το ιστορικό του προφίλ που διαμορφώθηκε από το σεβασμό του πολιτισμού της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου