Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Εκπτωση 15% σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες

Εκπτωση 15% σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτεςΣε μειώσεις κατά 15% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού τόσο για οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις εφόσον είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους θα προχωρήσει η ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής. Όπως είπε, η σχετική εισήγηση προγραμματίζεται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα.
Η μείωση των τιμολογίων συνδέεται αφενός με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου που επικρατούν τους τελευταίους μήνες και αφετέρου με την πρόοδο των διακανονισμών των
ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που τέθηκε πέρυσι σε εφαρμογή, αλλά και με την εντονότερη δραστηριοποίηση των εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη στα αποτελέσματα τριμήνου η ΔΕΗ επεσήμανε συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ενώ μέχρι σήμερα έχουν διακανονισθεί οφειλές συνολικού ύψους άνω των 430 εκατ. ευρώ από 145.000 πελάτες.
Στο ίδιο διάστημα η πτώση των τιμών των καυσίμων απέφερε όφελος για την επιχείρηση άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά διαμορφώθηκε στο 94,1%, (που σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί προμηθευτές άγγιξαν το 6%), από 97,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τον Απρίλιο διολίσθησε περαιτέρω κάτω από το 92%. Στην κατεύθυνση μείωσης των τιμολογίων συμβάλλει και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή.
Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους.
Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι τόσο το φετινό καλοκαίρι όσο και μεσοπρόθεσμα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο ενεργειακός σχεδιασμός ώστε να επιλεγούν οι πιο κατάλληλες και χαμηλού κόστους λύσεις μεταξύ των εναλλακτικών που περιλαμβάνουν διασύνδεση των νησιών ή ενίσχυση / εκσυγχρονισμό της τοπικής παραγωγής δεδομένου ότι η Κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία των παλαιών μονάδων, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου