Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιατί μιλάνε τόσο πολύ;

«Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης». Τάδε έφη Γιώργος Κατρούγκαλος. Προσωπικά μου είναι προσφιλής. Το έχω εξομολογηθεί επανειλημμένως. Και είμαι ειλικρινής. Του έλαχε ένα φορτίο που δεν όφειλε να παραλάβει. Που ξεπερνά τις δυνάμεις του. Και τις δυνατότητές του.
Νοιώθω, όμως τον πειρασμό να τον ρωτήσω. Και αν δεν έχει δικό του σπίτι; Και αν έχει σύζυγο που δεν παίρνει σύνταξη; Και αν ο συνταξιούχος, με τις σημερινές επιδόσεις της ιατρικής, είναι «κοτσονάτος»; Του φτάνουν τότε τα 384 ευρώ;
Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις εκφράζει κατά καιρούς η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Δεν κρύβει, άλλωστε, την ιδεολογική και συναισθηματική της συμπάθεια στους απανταχού καταληψίες.
Όπως, βεβαίως δεν το κρύβουν και μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία της - μόλις χθεσινή -δήλωσή της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ότι δεν έχει σημασία αν μία κατάληψη είναι παράνομη πράξη. Σημασία έχει, δήλωσε ως σοφή παιδαγωγός και νομικός, αν μία παράνομη πράξη βλάπτει ή όχι την χώρα!
Δεν ξέρω τι μπορεί να πρωτοσκεφτεί ένας απλός πολίτης με αφορμή το δικαιοπολιτικό ερώτημα και αναζήτηση της κυρίας αναπληρώτριας υπουργού παιδείας. Είμαι όμως σίγουρος ότι η δήλωσή της θα αποτελέσει όπλο στα χέρια των υποψηφίων καταληψιών για τη διεύρυνση της επωφελούς για το εθνικό συμφέρων συμπεριφοράς και δράσης συγκεκριμένων ιδεολογικών και πολιτικών ομάδων.
Ο υπουργός για την μεταναστευτική πολιτική Γιάννης Μουζάλας προέβει σε μία απίστευτη ομολογία. Μας λείπουν, έτσι δήλωσε χθες, τέσσερις χιλιάδες μετανάστες. Τους έχουμε «προκαταγράψει», πλην όμως χάθηκαν μετά. Οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν καμιά επαφή μαζί τους. Κάπου κρύβονται. Πολλοί από αυτούς είναι ανήλικοι. Ο πιο επικριτικός πολίτης θα σπεύσει να ρωτήσει: Είναι οι τέσσερις χιλιάδες μετανάστες σοβαρό μέγεθος μπροστά σε αυτούς που περιμένουμε;
Θα δούμε. Πολλά εξαρτώνται από τον Ερντογάν. Πολλά από τους Ευρωπαίους. Και πολλά, ίσως πιο πολλά από αυτούς που παριστάνουν ή φαινονται ως ηγέτες στη Βόρεια Αφρική.
Η επίσημη εφημερίδα της κυβερνητικής παράταξης ξαναχτύπησε. Πάλι τους ολυμπιονίκες. Αυτή τη φορά την Κατερίνα Στεφανίδη: Να διαβάζεις Κατερίνα. Ειδικά αυτόν τον συντάχτη. Δεν στρεφότανε εναντίον όλων των ολυμπιονικών. Μόνο κατά του Πύρρου Δήμα!
Τα ‘κανε χειρότερα ο αθεόφοβος! Το ερώτημα: Γιατί μιλάνε τόσο πολύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου