Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

.....μνήμη του εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο Σαγκρί της Νάξου (στον οικισμό Κανακάρη, μεταξύ Πάνω και Κάτω Σαγκρίου)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο Σαγκρί της Νάξου (στον οικισμό Κανακάρη, μεταξύ Πάνω και Κάτω Σαγκρίου) την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 το πρωί στον καλαίσθητο και γραφικό ναό που ανήγειρε ο θεολόγος καθηγητής κ. Μιχάλης Σκορδιαλός και οι οικείοι του. 
Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας συμπαραστατουμένου και από άλλους κληρικούς τλέστηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Το κήρυγμα έκανε ο ιερέας π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος, ο οποίος προσδιόρισε κάποιες ομοιότητες στην κρίση της εκκλησίας και της ορθοδοξίας στη χώρα μας την εποχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και τη σημερινή εποχή.
 Συμμετείχαν στις ακολουθίες οι πατέρες Ιωάννης Μαϊτός, Αντώνιος Απειρανθίτης (Εφημέριος ενορίας Σαγκρίου), Νεκτάριος Αλεξόπουλος και οι διάκονοι π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος και π. Δημοσθένης Φίλιππας. 
Τους εκκλησιασιστικούς ύμνιυς απέδωσαν πολύ ωραία οι ιεροψάλτες κ.κ. Μανώλης Ματάκιας, Κώστας Βερνίκος, Δ. Κανδύλης, Ν. Σκουλάτος, Νίκος και Θεόδωρος Απειρανθίτης.
Πολύς κόσμος κυρίως από το Σαγκρί (αλλά και από μέρη του νησιού) συγκεντρώθηκε στη θρησκευτική αυτή πανήγυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου