Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γ. Καμίνης: Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται κάτι καινούργιο

Γ. Καμίνης: Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται κάτι καινούργιο«Την ανάγκη για το καινούργιο δεν την καθορίζουν τα πρόσωπα, αλλά η κοινωνική δυναμική», τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημείωσε ότι παραμένει «προσηλωμένος στις προτεραιότητες της πόλης», απατώντας έτσι στις πληροφορίες που τον θέλουν να ηγείται μια νέας παράταξης της κεντροαριστεράς
Σημειώνει ότι χρειάζεται κάτι καινούργιο στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, τονίζει ότι «την ανάγκη για το καινούργιο και την απόσυρση του παλιού δεν την καθορίζουν κάποια πρόσωπα ή κάποιοι ηγετικοί κύκλοι αλλά η κοινωνική δυναμική. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον διάλογο, που σημειωτέον δεν είναι μόνο ελληνικός, για έναν νέο προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό χώρο. Θεωρώ όμως επιβεβλημένο να προηγηθεί, κάτι που αρκετοί θέτουν σε δεύτερη μοίρα: η προγραμματική συζήτηση».

Σχολιάζοντας την πρόταση της κ. Γεννηματά που απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς φορείς της σοσιαλδημοκρατίας να ενταχθούν σε μία ενιαία παράταξη διατηρώντας την αυτονομία τους, απάντησε πως «μια τέτοια πρωτοβουλία συνιστά και αυτή ευκαιρία για διάλογο. Δεν πρέπει πάντως η συζήτηση να ετεροκαθορίζεται, υπό την πίεση του πανικού για τα όσα συμβαίνουν σε άλλους πολιτικούς χώρους».
Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ηγηθεί μίας κεντροαριστερής παράταξης, απάντησε πως με τα  σημερινά του ποσοστά, είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα της λεγόμενης κεντροαριστεράς και του πολιτικού κέντρου βρίσκεται εκεί. «Το ζήτημα της πολιτικής ηγεμονίας όμως θα κριθεί επί τη βάσει ενός ολοκληρωμένου, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού και ρεαλιστικού σχεδίου, που έχουν ανάγκη η κοινωνία και η χώρα, για την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου