Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ανοικτή πρόσκληση Γεννηματά για «μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία»

Ανοικτή πρόσκληση Γεννηματά  για «μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία»Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απευθύνει, με άρθρο της στην εφημερίδα «Αγορά», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Είναι απόλυτα αναγκαίο να διατυπώσουμε μια νέα πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης» τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συντηρητικές, πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ».

Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα μίας μεγάλης Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα ενώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους, τονίζει και σημειώνει: «Η συμμαχία των Προοδευτικών δυνάμεων αφορά όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, που πιστεύουν ότι μπορούμε, να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε για τη χώρα αυτή και τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.
Όσους πιστεύουν ότι η αξιοκρατία και η ισονομία, είναι οι αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της Πολιτείας και να διαπνέουν την Κοινωνία. Ότι ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Ότι η ελευθερία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορεί να σωρεύσει πλούτο στο Έθνος. Ότι η Κοινωνική Δικαιοσύνη,πρέπει να είναι τόσο ισχυρή, όσο απαιτείται, για να διασφαλιστεί η Κοινωνική Συνοχή. Ότι η οικονομία πρέπει να υπηρετεί την ανάγκη για Κοινωνική Ευημερία, και η οργάνωση της Κοινωνίας να στηρίζει την επιδίωξη της Οικονομίας για Ανάπτυξη . Ότι για να πάμε Μπροστά, δεν χρειάζονται συγκρούσεις αλλά συνθέσεις γύρω από ένα μεγάλο εθνικό στόχο».
«Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή που θα ανατρέπει τις παγιωμένες στρεβλώσεις», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο της και εξηγεί ότι μια προοδευτική συμμαχία θα είναι «η μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία της νεολαίας, των ανέργων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των συνταξιούχων δηλαδή των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, τα οποία πρέπει να αποκτήσουν κοινή συλλογική και πολιτική έκφραση, ώστε η πλειοψηφία της κοινωνίας να αναλάβει την ευθύνη να πάει την Ελλάδα Μπροστά». Και γι” αυτό, προσθέτει, χρειάζονται συνθέσεις «γύρω από ένα μεγάλο εθνικό στόχο», και όχι συγκρούσεις. «Η συμμαχία των Προοδευτικών δυνάμεων αφορά όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, που πιστεύουν ότι μπορούμε, να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε για τη χώρα αυτή και τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου