Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Θεοδωράκης: H χώρα να στηριχτεί στο ριζοσπαστικό Κέντρο- Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις

Θεοδωράκης: H χώρα να στηριχτεί στο ριζοσπαστικό Κέντρο-  Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσειςΗ απόλυτη προτεραιότητα σήμερα είναι οι προοδευτικές ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολλών, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του στο Βήμα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει λόγο για συγκεκριμένες άμεσες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στο συνέδριο στις 26-28 Φεβρουαρίου. «Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να υπηρετηθούν στο ελάχιστο, σήμερα τουλάχιστον, ούτε από τη συντηρητική ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού» όπως τονίζει.

«Το Ποτάμι, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου κεντρώου χώρου, προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις έναντι της συμφωνίας για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Οι μεταρρυθμίσεις είναι που μας ενώνουν ή που μας χωρίζουν. Συγκρουόμαστε με τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, τον παλαιοκομματισμό, την εθνοκαπηλεία και όλα τα συντηρητικά συμπλέγματα. Η διάλυση του βαθέος κομματικού κράτους είναι για μας νούμερο 1 στόχος. Σήμερα όλοι δέχονται αυτό που το Ποτάμι είπε την πρώτη ημέρα ίδρυσής του. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει με συνεργασίες. Όχι όμως με το 4-2-1 της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ούτε με το 4-1 των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Προτείναμε σε όλα τα κόμματα ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Ζητήσαμε εθνική πολιτική για το Προσφυγικό. Τους καλέσαμε να συνεργασθούμε για ένα αξιοκρατικό και αποτελεσματικό Δημόσιο. Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει από κανέναν, πέρα από ευχολόγια και γενικότητες. Περιμένουμε. Πάντως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι συνεργασίες που προϋποθέτουν να διαλυθεί το Ποτάμι για να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα δεν συζητάμε. Το Ποτάμι είναι η μαγιά του καινούργιου, δεν θα γίνει το άλλοθι του παλιού, σημειώνει στο άρθρο του, ο κ. Θεοδωράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου