Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Στις 22 Νοεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ .

Στις 22 Νοεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔΤην Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Η μακρά παράταση της προεκλογικής περιόδου κρίθηκε αναγκαία και για καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες εάν το ηλεκτρονικό σύστημα-μητρώο όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν θα μπορούσε να είναι λειτουργικό πριν από τις 12 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.
Την επόμενη Δευτέρα η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά στις 15:00 το μεσημέρι, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε σειρά διαδικαστικών θεμάτων,τόσο για τον αριθμό των κέντρων ψηφοφορίας που θα λειτουργήσουν όσο και για τη συνδρομή που θα κληθούν να καταβάλλουν παλαιά και μη μέλη της Ν.Δ. που θα θελήσουν να ψηφίσουν, ενώ πάντοτε τις αποφάσεις βαραίνει η οικονομική δυσπραγία του κόμματος έναντι μιας διαδικασίας που εκτιμάται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 700.000 ευρώ.
Ξεκινούν περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ
Οι υποψήφιοι την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη μετέβη στην Κύπρο για επαφές με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε από την Πάτρα, ενώ εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταβαίνει την Παρασκευή στην Χαλκιδική και στα εκεί μεταλλεία.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται και αυτός να ξεκινήσει περιοδείες, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου.
Θετικό το κλίμα για τηλεμαχία των τεσσάρων
Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων και η σχετική πρόταση από την κρατική τηλεόραση αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί -τουλάχιστον μία- τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου