Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Στην Αθήνα τα ειδικά κλιμάκια για την αξιολόγηση-Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα για το πολυνομοσχέδιο

Στην Αθήνα τα ειδικά κλιμάκια για την αξιολόγηση-Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα για το πολυνομοσχέδιοΑπό σήμερα πιάνει δουλειά η τρόικα στην Αθήνα για τον έλεγχο της υλοποίησης των οροσήμων (milestones) που καθόρισε το Eurogroup και την προετοιμασία της αξιολόγησης που θα αρχίσει στο τέλος Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, αναμένονται τεχνικά κλιμάκια με ειδίκευση στους τομείς του συνταξιοδοτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της ενέργειας, τα οποία θα εργαστούν για μία εβδομάδα. Στα μέσα του μήνα θα έρθουν στην Αθήνα νέα κλιμάκια, τα οποία θα ασχοληθούν με τα δημοσιονομικά, τον προϋπολογισμό και το τραπεζικό σύστημα.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα καταγραφεί, μέσα στον Οκτώβριο θα βρεθούν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των τριών αποστολών κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) για μια σειρά από αναγνωριστικά ραντεβού με την ελληνική κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα σειρά συναντήσεων με υπουργούς, μεταξύ των οποίων ο υπ. Παιδείας, έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός, ενόψει της κατάθεσης των προτάσεων για το πολυνομοσχέδιο και λίγες ώρες έπειτα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε για το πολυνομοσχέδιο:
«Θα είναι ένα νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που οφείλουμε να έχουμε ψηφίσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου».
«Με έναν νόμο δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ΄ανάγκη. Ενας νόμος σημαίνει με ένα νομοσχέδιο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσο άρθρα και πώς θα είναι το νομοσχέδιο», διευκρίνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου