Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

"Η ώρα της αλήθειας έφθασε.Τα νησιά του Αιγαίου με πρώτα τα κυκλαδονήσια, Νάξο Πάρο Σαντορίνη και Μύκονο, είναι από τα πρώτα θύματα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου", επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Λαϊκής Συμπαράταξης, Γιάννης Βλασερός, με αφορμή την κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε έξι νησιά από την 1η Οκτωβρίου.Το προτεταμένο λάβαρο τού ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη να μην ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά υποστάληκε καί τα υποσχόμενα ισοδύναμα των εκλογών του Σεπτέμβρη θα μείνουν να τα ψάχνει η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί θηλιά στην οικονομία των νησιών μας που έχουν βασική αλλά εποχική απασχόληση τον τουρισμό τού οποίου πλήττεται βαρειά η ανταγωνιστικότητα.

Το υψηλό κόστος διακίνησης των προιόντων η κοστοβόρος λόγω θαλάσσιας επικοινωνίας πρόσβαση των διαφόρων υπηρεσιών όπως υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης κ.α. φέρνει τούς κατοίκους των νησιών μας σε οικονομικά μειονεκτική θέση  σε σχέση με τους άλλους  της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι άδικη φοροεισπρακτική και αντιπαραγωγική δεν πρέπει να περάσει.Η αναμενόμενη προσθήκη των δυσβάστακτων αντιαγροτικών μέτρων θα αποτελειώσει την οικονομία των νησιών μας.

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέσεις καί να αποτρέψουν το βάρβαρο αυτό οικονομικό μέτρο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου