Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Φ.Π.Α ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ... Εσείς κ. Μαννιέ κάνατε τον καθήκον για το νησί σας τη Νάξο ;Η Μήλος του κ. Συρμαλένιου και η Σύρος του κ. Σιγάλα έμειναν έξω και πολύ σωστά δε, από την αύξηση του ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση Συριζα-Ανέλ καταργώντας το ευνοϊκό καθεστώς που για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους θεσπίστηκε το 1986 για τα νησιά του Αιγαίου, από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην αύξηση του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των νησιών.
 Ανάμεσα του και η Νάξο.
Ο Ναξιώτης Βουλευτής του Σύριζα κ. Μαννιός και πάλι παρατηρητής της κυβέρνησης, ούτε μια ανακοίνωση αντίδρασης ούτε μια ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στην πρώτη φοροκαταιγίδα που θα πλήξει και το νησί μας την 1 Οκτωμβρίου.
Η Μήλος του κ. Συρμαλένιου και η Σύρος του κ. Σιγάλα έμειναν έξω και πολύ σωστά δε, από την αύξηση του ΦΠΑ.

Εσείς κ. Μαννιέ κάνατε τον καθήκον για το νησί σας τη Νάξο ;
Αντισταθήκατε στην ακρίβεια που θα απελάσει από το νησί σας την 1 Οκτωμβρίου λόγο αύξησης του ΦΠΑ, επιβαρυνοντας τον πολίτη της Νάξου; 
Δυστηχώς για τους νησιώτες, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι  αυτή ήταν πρόταση του ίδιου του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την εξεύρεση ισοδυνάμων που πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκαν. Καμμία διαπραγμάτευση δεν έγινε.
Το ΠΑΣΟΚ έχει προτίνει
Την έγκαιρη διαμόρφωση ενός πλαισίου, ισοδύναμων αντισταθμιστικών για το σύνολο του νησιωτικού χώρου.
Με προστασία ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού και την αντιμετώπιση των συνεπειών τυχόν εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης του ΦΠΑ στην οικονομική ζωή των νησιών και ειδικά τον τουρισμό και την εστίαση (όπου εφαρμόζονται και οι άλλες αυξήσεις του ΦΠΑ).
Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας και επιμένουμε στην ανάγκη υιοθέτησής τους και διαπραγμάτευσης για την εφαρμογή τους.
 Η στάση της κυβέρνησης δυστυχώς προδικάζει και υποχώρηση σε άλλα κρίσιμα σχετικά θέματα, όπως αυτό του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου