Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΞΙ ( 16 ) ΨΕΜΑΤΑ....... ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.. ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ..

ΨΕΜΑ 1ο: 
Προεκλογικά: Θα σχίσουμε τα μνημόνια και θα τα πετάξουμε. Δηλ. δεν θα υπάρχει συνέχεια του υπάρχοντος μνημονίου αλλά θα διαπραγματευθούμε με όλη την Ευρώπη για να βρούμε άλλο τρόπο χρηματοδότησης.
Μετεκλογικά: Στις 20 Φεβ. υποχρεώθηκε στο Γιούρο Γκρούπ να υπογράψει ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμασε ‘’πρόγραμμα γέφυρα’’ και δήλωνε ότι δεν είναι συνέχεια του παλαιού. Μέσα όμως στο κείμενο αυτό υπάρχει η λέξης ΜΝΗΜΟΝΙΟ (MoU), έχει μέτρα, έχει αξιολόγηση και έχει δόσεις. Είναι δε και στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Είναι δηλ. ένα κανονικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΨΕΜΑ 2ο:
Προεκλογικά: Θα διαπραγματευτούμε σκληρά

Μετεκλογικά: Η σκληρή διαπραγμάτευση ήταν μόνο κάποιοι λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση. Ο Βαρουφάκης πήγαινε στα Γιούρο Γκρούπ και τους έκανε μάθημα για την παγκόσμια οικονομία. Το αποτέλεσμα δε ήταν χειρότερο από το προηγούμενο. Μόνο μία μείωση του πρωτογενούς ελείματος δέχθηκαν οι εταίροι μας. Λεφτά δε, δεν έχουμε πάρει ακόμα.
ΨΕΜΑ 3ο:
Προεκλογικά: Θα διαγράψουμε όλο το χρέος και με ένα νόμο που θα φέρουμε στη Βουλή θα καταργήσουμε τους κάπου 400 μνημονιακούς νόμους.
Μετεκλογικά: Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που υπέγραψε η Κυβάρνηση στις 20 Φεβ. δεσμεύθηκε ρητά να αποπληρώσει ΟΛΟΥΣ τους ΠΙΣΤΩΤΕΣ μας. Όσο για τον νόμο που θα καταργήσει του άλλους ''έγινε γαργάρα''
ΨΕΜΑ 4ο:
Προεκλογικά : Θα κτυπάμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη.
Μετεκλογικά: Οι αγορές έκλεισαν ερμητικά τις πόρτες και μας πέταξαν τελείως έξω, με τα επιτόκια για τα διάφορα πολυετή ομόλογα να είναι από 10 μονάδες μέχρι πάνω από 20.
ΨΕΜΑ 5ο:
Προεκλογικά : Θα συμμαχίσουμε με τον νότο και θα κάνουμε μέτωπο εναντίων της Γερμανίας.
Μετεκλογικά: Οι χώρες του νότου και κυρίως η Ισπανία και η Πορτογαλία έγιναν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΨΕΜΑ 6ο:
Προεκλογικά: Τέρμα η ΛΙΤΟΤΗΤΑ και ότι δεν θα πάρουμε κανένα υφεσιακό μέτρο.
Μετεκλογικά: Λιτότητα έχουμε όταν τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα. Από την στιγμή που η Κυβέρνηση υπέγραψε ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα (έστω και λίγο), αυτόματα πάμε σε λιτότητα. Ήδη τώρα εκτιμάται ότι τελικά θα έχουμε πρωτογενές έλλειμα. Ο εσωτερικός δε δανισμός με έντοκα γραμμάτια του δημοσίου και η υποχρεωτική τους αγορά από τις τράπεζες (δεν υπάρχουν πλέον ξένοι επενδυτές) στεγνώνουν αυτές και δεν υπάρχει ρευστότητα για την δανειοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η οποία έτσι μπαίνει σε πιό βαθειά ύφεση (λουκέτα, μη πληρωμή φόρων, στάση πληρωμών στην εσωτερική αγορά κλπ.).
ΨΕΜΑ 7ο:
Προεκλογικά: Τέρμα η ΤΡΟΙΚΑ. Δεν πρόκειται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει με τους τροικανούς. Θα μιλάμε μόνο με τους ΘΕΣΜΟΥΣ. 
Μετεκλογικά: Οι εταίροι μας αφού γέλασαν, μας έκαναν την χάρη, αλλά η διαδικασία έμεινε απολύτως η ίδια. Τα τεχνικά κλιμάκια (οι BG) έρχονται στην Αθήνα και συλλέγουν στοιχεία και υποβάλουν τις αναφορές τους στους αντίστοιχους θεσμούς. Όπως και πρώτα. Απλώς τους πάνε σε ξενοδοχεία.
ΨΕΜΑ 8ο:
Προεκλογικά: Τέρμα η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Δεν θα μας λένε οι ξένοι τι
θα κάνουμε.
Μετεκλογικά: Ότι μέτρο παρουσιάζει η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη πριν το πάει στη Βουλή για ψήφισμα να το περνάει από τους ‘’θεσμούς’’ για δημοσιονομικό ΕΛΕΓΧΟ. Κάθε δε ενέργεια που θα θεωρείται από τους θεσμούς ως μονομερής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
ΨΕΜΑ 9ο:
Προεκλογικά: Δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, διότι θα χρησιμοποιήσουμε τα 7,2 δις που μας χρωστάει το ΔΝΤ τα 11 δις από το ΤΧΣ πού είναι για τις Τράπεζες και το 1,9 δις από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Μετεκλογικά: Τα 7,2 και τα 1,9 δις δεν τα πήραμε διότι δεν είμαστε σε πρόγραμμα (διότι δεν ολοκληρώθηκε η τελευταία αξιολόγηση) και τα 11 δις επεστράφηκαν στο Λουξεβούργο με την υπογραφή και του Βαρουφάκη.
ΨΕΜΑ 10ο:
Προεκλογικά: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα μιλάμε με μεμονομένες χώρες (δηλ. με την Γερμανία) αλλά θα προκαλέσουμε σύσκεψη με όλα τα κράτη της ΕΕ όπου θα ζητήσουμε πολιτική λύση του προβλήματος μας. Επίσης δεν θα επιτρέπουμε να κυβερνάται η Ευρώπη με διευθυντήριο.
Μετεκλογικά: Αμέσως όλοι του το ξέκοψαν και του είπαν ότι ο μόνος θεσμός είναι το ΓΙΟΥΡΟ ΓΚΡΟΥΠ. Ο Τσίπρας με το ότι προκάλεσε ο ίδιος την σύσκεψη των 7 (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Νταισεμπλούμ) όρισε ο ίδιος ποιό είναι το ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ της Ευρώπης. Τέλος όλα του τα θέματα τα έλυσε σε συνάντηση ΜΟΝΟ με την ΜΕΡΚΕΛ. Παλιά έλεγε ‘’MERKEL GO BACK’’ και τώρα της είπε ‘’ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ’’.
ΨΕΜΑ 11ο:
Προεκλογικά: Επικρατούσε το σύνθημα ‘’Δεν πληρώνω’’ και ότι ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ διότι είναι ένας ΑΔΙΚΟΣ φόρος και ότι θα αντικατασταθεί με το περουσιολόγιο.
Μετεκλογικά: Η Υπουργός κα Βαλαβάνη εκλιπαρούσε τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους διότι είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Επίσης μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι ότι ο ΕΜΦΙΑ παραμένει διότι δεν προλαβαίνουν να τον αλλάξουν και διότι ότι τα ταμεία είναι άδεια.
ΨΕΜΑ12ο: 
Προεκλογικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις των μνημονίων καταστρέψανε την Χώρα και φέρανε σε απόγνωση την Ελληνική κοινωνία.
Μετεκλογικά: Στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας είπε δημοσίως ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο εμείς καλούμεθα να συνεχίσουμε!!!
ΨΕΜΑ 13ο: 
Προεκλογικά: Η κοινότυπη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα σήμερα μας έλεγε ότι φταίνε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, φταίνε οι διεθνείς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, φταίνε οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, φταίει η ΤΡΟΙΚΑ, φταίει η ΖΗΜΕΝΣ κλπ. 
Μετεκλογικά: Στο Βερολίνο ο Κ.Τσίπρας μας είπε ότι για την κατάσταση μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, αλλά μόνο εμείς που δεν κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
ΨΕΜΑ 14ο:
Προεκλογικά: Είπαν ότι θα καταργήσουν το ΤΑΥΠΕΔ (το ταμείο για την κρατική περιουσία) και ότι θα πάρουν πίσω όλες τις αποκρατικοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Μετεκλογικά: Το ΤΑΥΠΕΔ όχι μόνο δεν καταργείται αλλά και αναβαθμίζεται. Οι δε αποκρατικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν.
ΨΕΜΑ 15ο:
Προεκλογικά : Εμείς θα αλλάξουμε όλη την Ευρώπη.
Μετεκλογικά : Έφαγε πόρτα από όλους τους εταίρους μας στην Ευροζώνη (και τους 18). Ακόμα και από την Κύπρο. Κατάφερε δε να είναι όλη η Ευρώπη εναντίων μας. Μείναμε δραματικά χωρίς συμμάχους.
ΨΕΜΑ 16ο: 
Προεκλογικά: Μας λέγανε ότι θα επαναφέρουν στον Ελληνικό λαό την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΕΛΠΙΔΑ.
Μετεκλογικά: Δεν ξέρουμε εάν τον ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ θα έχουμε μισθούς και συντάξεις ή εάν θα έχουμε ένα GREXIT ή ένα πιστωτικό ατύχημα.
Τελικά απεδείχθει ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να βγεί η Χώρα από την κρίση.
Θα επανέλθω για την επόμενη αποτίμηση μετά τις πρώτες 100 ημέρες της αριστερής μας Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου