Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόταση Τζιτζικώστα: Να παραιτηθεί ο Σαμαράς, για να βρεθούν οι 180

Να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές και να βρεθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής.

"Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι μέσα απ' αυτή την κρίση και να μην οδηγηθούμε σε μία πολιτική κρίση, η οποία δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα μετεξελιχθεί σε οικονομική κρίση. Έχει την ευθύνη το πολιτικό σύστημα και βρει τον τρόπο να βρεθούν αυτοί οι 180 βουλευτές, οι οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στο ραδιόφωνο του Alpha.
Και πρόσθεσε: "Και για να γίνει αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μαζί με συμφωνημένη αλλαγή πολιτικής. Επικεφαλής θα είναι προφανώς ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές".
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, ακόμη, στη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
"Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση. Βλέπω ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει το δρόμο της και τον προσανατολισμό της, δεν βρίσκεται πια στην υπηρεσία της φιλελεύθερης ιδεολογίας, η αστική τάξη βάλλεται από παντού, υπέρμετρη φορολογία. Πράγματα που δεν συνάδουν με φιλελεύθερες πολιτικές. Αντιαναπτυξιακές πολιτικές που εφαρμόζονται καθημερινά. Δυστυχώς, αυτό προβληματίζει πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο εμένα", είπε χαρακτηριστικά.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είχε δώσει το παρών στην προ ημερών εκδήλωση του κόμματος για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του, αναρτώντας στην προσωπική του ιστοσελίδα το μήνυμα του, που ήταν το εξής:
"Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση.
Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου