Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ρεκόρ εσόδων για τον Ολυμπιακό ....!

Ρεκόρ εσόδων για τον Ολυμπιακό με 65.000.000 ευρώ!Η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ εκτοξεύει τα έσοδα του Ολυμπιακού και μετατρέπει την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σε μία από τις αποδοτικότερες της Ευρώπης (πάντα συγκριτικά με τα δεδομένα κάθε χώρας). Η διαχείριση των μεταγραφικών υποθέσεων, σε συνδυασμό με την εμπορική πολιτική και φυσικά το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, απέφεραν την περίοδο που διανύουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 65.000.000 ευρώ στα ταμεία του Ολυμπιακού, την ώρα που το φετινό μπάτζετ δεν ξεπερνά τα 16 εκατ.

Πριν την μεταγραφή Μήτρογλου τα κυρίως έσοδα των «ερυθρολεύκων» προέρχονταν από την παρουσία τους στο Champions League.
H μοναδική φετινή ελληνική εκπρόσωπος στην κορυφαία διοργάνωση ξεκίνησε από τα 8.600.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στους ομίλους. Στη συνέχεια προστέθηκαν 3.500.000 ευρώ από τους 10 βαθμούς που συγκέντρωσε στον όμιλο (η νίκη πριμοδοτείται με 1.000.000 και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ).
Η πρόκριση στους «16» απέφερε άλλα 3.500.000 ευρώ ως μπόνους από την UEFA. Σε αυτά τα έσοδα, όμως, θα πρέπει να προστεθούν και εκείνα που αντιστοιχούν στο ελληνικό market pool. Από τη στιγμή, που ο ΠΑΟΚ δεν συμμετείχε στην τελική φάση της διοργάνωσης, αυτό διατίθεται ολόκληρο στον σύλλογο του Πειραιά.
Την περυσινή σεζόν, το market pool που αποκόμισε ο Ολυμπιακός (επίσης χωρίς να το μοιραστεί με κάποιον άλλον ελληνικό σύλλογο) ανήλθε στα 11.646.000 ευρώ. Φέτος, το ποσό που θα εισπράξουν οι Πειραιώτες από αυτήν την κατηγορία εσόδων αναμένεται να είναι υψηλότερο, αφού θα δώσουν περισσότερα παιχνίδια στον θεσμό.
Αν υπολογιστούν και τυχόν έσοδα από τα αποτελέσματα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε το συνολικό ποσό δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 30.000.000 ευρώ.
Η μεταγραφή όμως του Κώστα Μήτρογλου αλλάζει τα εισπρακτικά δεδομένα της ΠΑΕ, καθώς τα έσοδα από τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την θερινή περίοδο όσα και από αυτή του Ιανουαρίου, φτάνουν τα 31.000.000 ευρώ.
Αναλυτικά και ξεκινώντας από τον Φέισα, του οποίου τα δικαιώματα αγόρασε από την Παρτίζαν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ πουλήθηκε στην Μπενφίκα αντί 5 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση Φετφατζίδη, που ήταν παίκτης της ομάδας Κ-20 του Ολυμπιακού, παραχωρήθηκε στην Τζένοα αντί 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο Αλγερινοί, Αμπντούν και Τζιμπούρ πουλήθηκαν στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 1,9 και 1,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Εξαιρετικά αποδοτική ήταν και η μετακίνηση του Βάις στη Λεκβίγια του Κατάρ, που έγινε πριν από λίγες ημέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αγοράσει τον Σλοβάκο, που έπαιζε στην Πεσκάρα με ελεύθερη μεταγραφή και τον πούλησαν 4 εκατ. ευρώ.
Και τελευταίο... χτύπημα είναι αυτό του Μήτρογλου, για τον οποίο η Φούλαμ έχει καταθέσει πρόταση 15 εκατ. ευρώ!
Σε αυτά τα έσοδα θα πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα που θα εισπράξει ο Ολυμπιακός από τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων, λόγω πώλησης προϊόντων. Επίσης από τα εισιτήρια, μόνο από τα διαρκείας (έχουν πουληθεί περισσότερα από 11.000) υπολογίζεται ότι θα εισπράξει περί τα 3 εκατ. ευρώ αλλά και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Τέλος η πειραϊκή ΠΑΕ μπορεί να έχασε περίπου 2,3 εκ. ευρώ από την λύση της χορηγικής σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, ωστόσο τα συνολικά έσοδα από τους υπόλοιπους χορηγούς πρέπει να πλησιάζουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Αν προστεθούν λοιπόν όλα αυτά τα ποσά ξεπερνούν τα 65.000.000 ευρώ, ποσό που σίγουρα αναδεικνύει τον Ολυμπιακό και εισπρακτικό πρωταθλητή.
Α.Κόδρου
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου