Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΚΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ..... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΓΛΕΖΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!!

Το σχέδιο  αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά. Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου για συγκυβέρνηση με την ΝΔ έρχεται λίγο μετά το πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ για το 56% της κοινής γνώμης που υποτίθεται ότι θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια τέτοια περίπτωση , οι κύκλοι επιθυμούν την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Μανώλη Γλέζο με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Αλέξη Τσίπρα. Στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου που κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει ο Τσίπρας γιατί ο Γλέζος με την συνιστώσα του μπορεί να αποχαιρετήσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γλέζος πηγαίνει κόντρα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που επαναλαμβάνει ότι πρέπει να πείσουμε τον κόσμο που θα βρούμε τα λεφτά.

Η δήλωση βόμβα πάντως του Μανώλη Γλέζου δεν μπορεί να έχει γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική συμφωνία.
«H ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι' αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω οι συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Ο κ.Γλέζος λοιπόν «μοίρασε» μπαλάκια και στα δύο κομματικά στρατόπεδα. Αφενός μεν στη ΝΔ στην οποία έθεσε το θέμα της ουσιαστικής αλλαγής πολιτικής ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν αλλά και στους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κάλεσε ανοιχτά με την τοποθέτησή του να πάρουν θέση. 
Και αν και επίσημα και οι δύο πλευρές αρνούνται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συνεργασία θέτοντας θέμα ιδεολογικών διαφορών φαίνεται πως η εκλογική Δευτέρα που θα ξημερώσει, όποτε και αν γίνει αυτό, θα φέρει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
Και αυτό γιατί με τις μέχρι τώρα μετρήσεις δεν φαίνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει παγιώσει πλέον το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις να αποσπά την πολυπόθητη αυτοδυναμία ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες με άλλους χώρους. 
Πριν τον Μανώλη Γλέζο και παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη τη χαραμάδα συνεννόησης είχε ανοίξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζοντας πως Τσίπρας και Σαμαράς θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το μείζον θέμα του χρέους. 
Ο δρόμος μέχρι την πρώτη προγραμματισμένη εκλογική στάση του Μαΐου είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα η σημερινή δήλωση Γλέζου θα ανοίξει έναν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης με στόχο της συνεργασία.
πηγη . κουρδιστο πορτοκαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου