Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελέας:

 Ο Τσοχατζόπουλος πήρε τόσες μίζες που έχασε τον λογαριασμό...

«Έχετε διαπράξει ατιμωτικό αδίκημα» είπε πριν από λίγο, απευθυνόμενος στον Άκης Τσοχατζόπουλο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Άκης: Είναι...
ατιμωτικές οι συμβάσεις που υπέγραψα; Τι είναι αυτά που λέτε!
Πρόεδρος: Εάν ξαναμιλήσετε θα σας αποβάλλω.
Άκης: Φεύγω μόνος μου.
Αυτή την ώρα, κι ενώ συνεχίζεται η αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στο κρατητήριο των δικαστηρίων και συζητά με τον γιο του.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ολοκλήρωσε την αγόρευσή της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και οι τελευταίες της φράσεις ήταν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την επιμονή του να κληθεί τα ΚΥΣΕΑ.
- Σκοπός του είναι η διάχυση των ευθυνών του σε άλλα πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα. Υπάρχουν και πολιτικοί έντιμοι. Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι η απόφαση του πολιτικού συστήματος για αυτοκάθαρση. Πρέπει όμως να έχει συνέπεια και συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση η απόφαση αυτή και να μην μείνει μια φωτοβολίδα.
Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της η ειαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι κατά το κατηγορητήριο οι:
Άκης Τσοχατζόπουλος
Αστέριος Οικονομίδης
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου
Νίκος Ζήγρας
Γιώργος Σαχπατζίδης
Αρετή Τσοχατζοπούλου
Βασιλική Σταμάτη
Γιάννης Σμπώκος
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα
Οράτιος Μελάς
Κώστας Αντωνιάδης
Γιώργος Κωνσταντάτος
Ένοχοι χωρίς όμως επιβαρυντικές επιπτώσεις οι:
Νίκος Γεωργουλάκης
Παναγιώτης Σταμάτης
Γκούρντρουν Μολντενάουερ
Φώτης Αρβανίτης
Νίκος Καρατζάς
Αθώοι οι:
Σπύρος Χατζηνικολάου
Παντελής Ζαχαριάδης
Κατά την αγορευσή της, που φτάνει τις 200 δακτυλογραφημένες σελίδες, ανέφερε η εισαγγελέας:
- Ο Σμπώκος είναι ο περιβόητος bosko που ανέφερε κατ' επανάληψη και με αγωνία στις σημειώσεις του ο Τσοχατζόπουλος, είπε. Όπως οι βοσκοί φυλάνε πρόβατα, αυτός είχε αναλάβει να φυλάει τα χρήματα του Άκη. Άλλοτε του ζητάει 80 εκατομμύρια ευρώ, άλλοτε 10. Ο Σμπώκος διευκόλυνε τον τέως υπουργό για την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών από τις δωροδοκίες ενώ ο Ζήγρας εμφανιζόταν ως δήθεν εκπρόσωπος εταιρειών για να διευκολύνει τον Τσοχατζόπουλο στο ξέπλυμα του χρήματος.
Πού τα βρήκατε αυτά τα λεφτά; Από πού προκύπτουν;, πετάγεται από το εδώλιο εκνευρισμένος ο Τσοχατζόπουλος.
Εισαγγελέας: Ο Σμπώκος ήταν από ους στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού και αποκόμισε και ο ίδιος μεγάλα περιουσιακά οφέλη. Και οι δύο δεν έχουν δικαίωμα να υποτιμούν τον κοινό νου.
Στην αναφορά της η εισαγγελέας στον Νίκο Ζήγρα επανέλαβε ότι είχε ηγετικό ρόλο στην διακίνηση του μαύρου χρήματος με βαλίτσες, σε συνεργασία με τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό της Κύπρου, που εκδίδεται απόψε στην Ελλάδα, λέγοντας ακόμη ότι ήταν ο απορρήτων του Τσοχατζόπουλου και ότι και ο ίδιος έβγαλε πολλά λεφτά από τις δωροδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου