Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Λουκέτο από Δευτέρα σε Γυμνάσια και Λύκεια...

Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν οι δάσκαλοι...
Μια 48ωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προτείνουν τα μέλη της ηγεσίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στα μέλη της.Η συνεδρίαση της ηγεσίας της ΔΟΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από πολλές ώρες ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του ΔΣ της.
Στις 19 του μήνα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων δασκάλων ανά τη χώρα και ανάλογα με τις αποφάσεις τους θα ληφθούν και αποφάσςις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές των δημοσίων γυμνασίων και λυκείων έχουν αποφασίσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι συνάδελφοί τους των ιδιωτικών σχολείων έχουν αποφασίσει 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση πολιτικοποιεί την αντιπαράθεση αποδίδοντας στην κινητοποίηση ότι είναι κομματικά υποκινούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η κυβέρνηση κερδίσει εύκολα την μάχη στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρεί ότι αυτό θα αποθαρρύνει άλλες κοινωνικές ομάδες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο ενώ θα καταγραφεί και σαν ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του Συριζα κ. Αλέξη Τσίπρα από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας το οποίο επισκέφθηκε χθες, κατά την ημέρα του αγιασμού. «Όλα τα διεκδικούμε με αγώνα. Και αυτόν τον αγώνα σήμερα ξεκινάτε κι εσείς και οι καθηγητές σας και οι γονείς σας. Να στηρίξετε τον αγώνα των γονιών σας πάνω απ΄ όλα και των καθηγητών σας, γιατί είναι ένας αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο. Και η μόρφωση, η παιδεία, η γνώση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Το δικαιούστε. Κανείς δεν μπορεί να σας το πάρει. Και θα το διεκδικήσετε κι εσείς και οι καθηγητές σας» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας καλώντας στην ουσία και τους μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των καθηγητών τους.

Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται ως «πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής που καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία».

Συνάντηση με Βενιζέλο είχαν οι δάσκαλοι

Την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος για την εξέρευση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ωστόσο τόνισε ότι «το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

«Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις. Και μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο», τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία και η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεσμεύθηκε ότι ως πυλώνας της κυβέρνησης και ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή»...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου