Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ( ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΦΕ Κ.Λ.Π. )

ΤΟ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.... ΠΑΕΙ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.....
Συγκεκριμένα, τα ασφαλιτικά μέτρα κατατέθηκαν γιατί όπως υποστηρίζεται από την πλευρά του αιτούντος, εξωτερικός χώρος του ακινήτου, πλάτους 3,5 μέτρων που χωρίς να έχει απαλλοτριωθεί και έχει συμπεριληφθεί στον κείμενο δρόμο, σύμφωνα με τη μελέτη κυκλοφοριακού γίνεται πεζοδρόμιο σε συνέχεια του υπάρχοντος.
Όπως εξηγεί στο Naxos News ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο συγκεκριμένος χώρος με βάση και τη χάραξη του οικοπέδου, χρησιμοποιόταν για στάθμευση . Όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος, δεν υπήρξε αντίρρηση να συμπεριληφθεί σε αυτόν, όμως ποτέ δεν απαλλοτριώθηκε ούτε παραχωρήθηκε και γι αυτό ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης. 


"Δεν γίνεται διεκδίκηση να ληφθεί πίσω το τμήμα αυτό όσον αφορά τη χρήση ως δρόμου, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως που δεν επιθυμούμε είναι η αλλαγή χρήσης του. Σε ένα σημείο όπου υπάρχουν ήδη πεζοδρόμια και μάλιστα ίσως είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις στην πόλη της Νάξου που δεν είναι κατειλημμένα, αλλά ελεύθερα για τους πεζούς, δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται διαπλάτυνση. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις, παλιότερες και αρκετές νέες, που έχουν επενδύσει στη συγκεκριμένη περιοχή, οδηγούνται σε κλείσιμο αν δεν είναι δυνατή η στάση-στάθμευση, αφού δεν πρόκειται για επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Στο γιατρό ή στο φαρμακείο θα πας οπωσδήποτε, όχι όμως σε επιχειρήσεις σαν αυτές που υπάρχουν στην περιοχή", λέει ο κ. Δ. Παπαδόπουλος.

Από την άλλη ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επικαλείται το δημόσιο συμφέρον.

Και επ’ αυτού όμως, έχει ενστάσεις ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Τους 9 μήνες το χρόνο, είναι ζήτημα να περνούν 5-6 αυτοκίνητα την ημέρα, αναφέρει.

"Όσο για το μελετητή, είναι βέβαιο, ότι μέσω Google και δια της επαγωγής από μελέτη του 2007 έβγαλε τα στοιχεία που αναφέρει στη μελέτη", συμπληρώνει. 

Να σημειωθεί, ότι εκτός από το ζήτημα του πεζοδρομίου, θέμα έχει τεθεί και για τον κόμβο που σύμφωνα με τη μελέτη δημιουργείται στο σημείο και στον οποίο επίσης καταλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας του ακινήτου, όπως αναφέρεται και στην αίτηση.

Το πρωί σήμερα οι δυο πλευρές κλήθηκαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να εκφράσουν τις απόψεις τους..

Στην Εισαγγελία, από το δήμο, παρέστησαν, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανός και ο δικηγόρος, Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος.

Η πλευρά του δήμου, έκανε λόγο για μετατροπή της μελέτης σε ένα μικρό τμήμα της ιδιοκτησίας περίπου 8 τ.μ.

Κατά τά άλλα, όπως είπε σχετικά στο Naxos News ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, η πλευρά του δήμου, επισήμανε, ότι από τη δεκαετία του ’90 έχει παραχωρηθεί το κομμάτι επί του δρόμου σε κοινή χρήση και κατ’ επέκταση ο δήμος είναι νομέας, κάτοχος και διακάτοχος.

Η άλλη πλευρά είχε την άποψη ότι το συγκεκτιμμένο τμήμα της ανήκει, συμπληρώνει.

"Όσον αφορά ένα τμήμα μόνο που δεν επιτρέπει η κ. Εισαγγελέας να γίνουν έργα, έτσι κι αλλιώς επίκειτο τροποποίηση της μελέτης επ’ αυτού, όπως και το δηλώσαμε όταν κληθήκαμε το πρωί της Παρασκευής".

Η απόρριψη του αιτήματος της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών, σημαίνει, ότι με εξαίρεση το συγκεκριμένο τμήμα, οι υπόλοιπες εργασίες μπορούν να συνεχισούν, παρ’ όλο που η αίτηση ασφαλιστικών θα εξεταστεί από το δικαστήριο σε μια εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου.

Πηγές του δήμου, μετά την απόφαση της Εισσαγελέα, έλεγαν ότι πρόκειται για 100% επιτυχία του δήμου, αφού η μερική απαγόρευση των εργασιών σε ένα μικρό τμήμα, έτσι κι αλλιώς θα τροποποιόταν από το μελετητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου