Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΔΕΣΜΕΥΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ .. ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΓΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΑΓΚΡΙ.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ανταλλαγής ενός δημοτικού ακινήτου με το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ). 
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση, ότι η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και πρασίνου, είναι το πιθανότερο σενάριο που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή, όσον αφορά την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.
Μαργαρίτης
Μια παλιά ιστορία
Σύμφωνα με το ιστορικό της όλης υπόθεσης, το 2001 είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο ο χώρος του ΚΕΓΕ στο Δήμο Νάξου με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα έβρισκε χώρο και κτίρια για τη λειτουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης. Εδώ και 12 χρόνια, όπως τόνισε ο Μανώλης Μαργαρίτης, ο Δήμος δεν είχε ανταποκριθεί σε αυτή του τη δέσμευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα αυτή η εκκρεμότητα.

Το ΚΕΓΕ παραχωρήθηκε λοιπόν και χρησιμοποιείται από το Δήμο παράτυπα, ανέφερε εξάλλου σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Μαργαρίτης, υπογραμμίζοντας ότι από τότε που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου, έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί μία σύννομη και ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της ανταλλαγής. Πάντως ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σύντομα το ΚΕΓΕ, που αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί, θα μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο από το Δήμο.
Επιπλέον ο κ. Μαργαρίτης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασιστεί ο χώρος που θα παραχωρήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο υπουργείο, προκειμένου να λυθεί επιτέλους αυτή η μακροχρόνια εκκρεμότητα.
Οι τρεις προτεραιότητες του δημάρχου
Μάλιστα ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι 3 πράγματα είναι αυτά που επιδιώκει ο ίδιος και η δημοτική αρχή:
Πρώτον, να κλείσει η συγκεκριμένη εκκρεμότητα με την παραχώρηση χώρου στο ΚΕΓΕ
Δεύτερον, να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στη Νάξο και
Τρίτον, να αποφευχθεί τυχόν δίλημμα στο Δήμο, του τύπου «Δώστε μας το κτίριο που μας χρωστάτε, για να σας δώσουμε το ΚΕΓΕ». Αυτό το σενάριο φαντάζει εφιαλτικό, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Δήμος θα καλείτο να πληρώσει ένα αστρονομικό ποσό (περί το 1,5 εκατ. Ευρώ), προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Στόχος η μετεγκατάσταση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί
assets_LARGE_t_183761_54051683
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μαργαρίτη, το σενάριο που επιδιώκει η δημοτική αρχή είναι να παραχωρήσει στο ΚΕΓΕ έναν δημοτικό χώρο στο Σαγκρί, και να κρατήσει το ήδη υπάρχον ακίνητο του ΚΕΓΕ. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας ανταλλαγής, ο δήμαρχος δεν απέκλεισε και τη δημιουργία βοτανικού κήπου, γεγονός που μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην περιοχή.
Κλείνοντας, ο δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια που έχει ο Δήμος όσον αφορά την αξιοποίηση του ΚΕΓΕ, απάντησε ότι αυτό που θα απασχολήσει πρωτίστως τον ίδιο και τη δημοτική αρχή, είναι η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Χώρα της Νάξου, κυρίως λόγω των οικιστικών ιδιαιτεροτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου