Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΣΕ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ?????????


Όταν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, υποκλινόταν μπροστά στη Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίαζαν την ευγένεια και τον ιπποτισμό του (κατά τα άλλα) ακραίου εθνικιστή πολιτικού. Η στιγμή μάλιστα της υποκλίσεως, όπως είχε καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό, κοσμούσε σελίδες εφημερίδων και ιστοσελίδες στις 22 Μαΐου με λεζάντες για τον ευγενή Μιχαλολιάκο. Ευγένεια που μάλλον απουσιάζει από τον εκλεκτό του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Χρήστο Παππά, που -σε αντίθεση με τον αρχηγό του- προφανώς και δεν θα υποκλινόταν ποτέ μπροστά στην κόρη ενός «εσχατόγερου», όπως αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, του οποίου μάλιστα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να του πληρώσει και την κηδεία!
Ο Χρήστος Παππάς επέλεξε την προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο για να απαντήσει αρχικά στους χθεσινούς βαρείς χαρακτηρισμούς του Μανώλη Γλέζου που χαρακτήριζε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική συμμορία. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει, προφανώς, κάθε δικαίωμα να διαφωνεί, να κρίνει και να επικρίνει την πολιτική διαδρομή του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς καθώς και τις επιλογές του.
Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα (και, μάλιστα, στο όνομα ενός «δήθεν αντισυστημισμού») να λοιδορεί και να ειρωνεύεται -στο όνομα τίνος- την ηλικία δύο πολιτικών του αντιπάλων οι οποίοι με την πορεία και την διαδρομή τους κρίνονται εδώ και δεκαετίες από τον ελληνικό λαό που τους τίμησε και τους τιμά με την ψήφο του.

Οι κ.κ Γλέζος και Μητσοτάκης – ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί πολιτικά κανείς μαζί τους- έχουν γράψει ο καθένας από το μετερίζι του ένα κομμάτι στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου και για την προσφορά τους θα κριθούν και οι δύο.
Τα πολιτικά ήθη αυτού του τόπου, που εσχάτως κάποιοι σκίζουν σαν «καλσόν» κατά την προσφιλή τους έκφραση εντός και εκτός Κοινοβουλίου, δεν επιτρέπουν σε νεόκοπους κοινοβουλευτικούς να προσβάλουν με τον πλέον αήθη τρόπο κάθε έννοια πολιτισμού.
Σε απλά ελληνικά ο πολιτισμός δεν μεταφράζεται σε θεατρινίστικες υποκλίσεις και η πολιτική κριτική δεν μεταφράζεται σε χυδαιότητα.
ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου