Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

«καταγγελία η αναθέωρηση του μνημονίου» ?

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», καθώς αυτό έχει απαντηθεί από τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό μεταξύ μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης ή της οργανωμένης αναθεώρησής της, όπως προτείνει το κόμμα του.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η μονομερής καταγγελία οδηγεί στην καταστροφή και στη μαζική φτώχεια, ενώ η γραμμή της αναθεώρησης της σύμβασης που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, θεμελιώνεται στην ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος προσαρμογής, για την οποία υπάρχουν ήδη θετικά μηνύματα από το εξωτερικό.
Η οργανωμένη αναθεώρηση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ βασίζεται στα έξι σημεία που προτάθηκαν ήδη στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ:



  • Να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις
  • Να προστατευτεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  • Να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και να πέσουν στην αγορά
  • Να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές
  • Να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα
  • Να στηριχθούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτά έχουν προταθεί από τον ίδιο από τις 20 Μαΐου, οπότε εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχαν ειπωθεί και στην τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ελληνική δεξιά δεν μπορεί να πείσει, όπως είπε, είναι ανακόλουθη και ο ορίζοντας της είναι στενός. «Η επιστροφή στο 1950 και έναν χώρο που θυμίζει ΕΡΕ δεν βοηθάει» είπε χαρακατηριστικά.

Επίσης, ο ριζοσπαστικός υποτίθεται πόλος γίνεται κακό αντίγραφο του χθες ενώ επαγγέλλεται το νέο και την ανανέωση. τα ριζοσπαστικά κομμουνιστογενή κόμματα της Ευρώπης λένε «ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Στις 6 Μαΐου κυριάρχησε η ψήφος θυμού. Τώρα ήρθε η ώρα μιας πιο θετικής, πιο ψύχραιμης ψήφου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη να σπάσει η πλαστή πόλωση που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν, καθώς το σύστημα δεν είναι διπολικό.

«Θέλουμε κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, με ισχυρή νομιμοποίηση, με κορμό την Κεντροαριστερά» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή εντολή για την αναθεώρηση της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου