Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ


«Μπορούμε να φτάσουμε στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης»
«Κεντρική μας θέση και δική μου διαρκής πίστη είναι ότι στην Ελλάδα μπορουμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημενο επίπεδο αξιοπρεπους διαβίωσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στα γραφεία του Κινήματος.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των δήμων, με μια καλά στοχευμένη δημόσια δαπάνη, ώστε, όπως είπε, κανείς να μη νιώθει αβοήθητος και ότι έχει εγκαταλειφθεί στην κρίση.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εντοπίσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα, «μπορούμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο με όλα τα χαρακτηριστικά του εγγυημένου επιπέδουαξιοπρεπους διαβίωσης».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης και πως οι λύσεις πρέπει να δίνονται από το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς και όχι να βασίζονται στη φιλανθρωπία. Ακόμη, υποστήριξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έντονο ρόλο στα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, όχι μόνο μέσα από προγράμματα όπως το "Βοήθεια στο σπίτι" και το εθνικό δίκτυο προνοιακών θεσμών, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες «που είναι στο μεταίχμιο μεταξύ κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης» και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων.
Καλωσορίζοντας τη διοίκηση της ΚΕΔΕ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως έχει, όχι απλά και μόνο, φιλικούς και προσωπικούς, αλλά βαθύτατους θεσμικούς δεσμούς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προσθέτοντας ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι έργο του ΠΑΣΟΚ.
Μνημόνευσε δε σε αυτό το πλαίσιο, παρούσης και της εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, το έργο του Γιώργου Γεννηματά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη δεκαετία '80, «όταν τέθηκαν οι βάσεις για το θεσμικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ρόλου της», ενώ συνέχισε με αναφορές στον "Καποδίστρια" και τον "Καλλικράτη".
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πάντα η μεγάλη έμφαση δίνεται στους δήμους που, όπως επεσήμανε, είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην κοινωνία και το κράτος, για να συμπληρώσει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αξιοποίηση στο έπακρο του συνταγματικού πλαισίου και η βελτίωσή του στην πρώτη ευκαιρία, δηλαδή, όπως είπε, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, παράλληλα με τη λύση προβλημάτων που ξεκινούν από τους οικονομικούς πόρους.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για πάρα πολλούς οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανοίγονται τεράστια περιθώρια σε τοπικό επίπεδο για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, επιχειρηματικές και επενδυτικές, όχι στον δημόσιο τομέα αλλά στον κοινωνικό.

Από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου