Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Με σύνθημα «θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα», η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ανέδειξε τη σημασία της διάδοσης του θετικού μηνύματος στις αγορές του εξωτερικού. Η επικοινωνιακή αντεπιθεση του ΥΠΠΟΤ περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός δικτυακού τόπου, με την ονομασία True Greece, εντός του ιστότοπου Visitgreece, με στόχο τη μετάδοση της θετικής πλευράς των ειδήσεων.
 

Ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπογράμμισε η κα Καραπαναγιώτη, εξηγώντας ότι δεν μπορεί μεν να χαράξει πολιτική, ωστόσο θα συνεχίσει δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει.
Σε σημερινή άτυπη συνάντηση που είχε σήμερα με τουριστικούς συντάκτες, η υπουργός επεσήμανε ότι: «Βούληση του ΥΠΠΟΤ είναι, αυτή την περίοδο, να εκπέμψει οποιαδήποτε θετική είδηση αφορά τη χώρα μας». Για παράδειγμα, «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα», «οι τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν άψογα», «δεν υπάρχουν αυτήν την περίοδο απεργίες» κ.λπ..

«Όχημα» για τη διάδοση των θετικών ειδήσεων θα είναι, μεταξύ άλλων, και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, που αυτήν τη χρονική περίοδο προβαίνουν σε δράσεις για οποιοδήποτε αρνητικό δημοσίευμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πλήττει την εικόνα της Ελλάδας.
Στη δράση «εκπομπής των θετικών ειδήσεων» κεντρικό ρόλο θα έχει ο ΕΟΤ και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλέγμα δράσεων για τη λειτουργία αυτής της πρωτοβουλίας, με τη συνδρομή των περιφερειών.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα οικονομικά του ΕΟΤ, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γ. Κολέτσος, επεσήμανε ότι «για την περίοδο 2010-2011 δεν υπάρχει κανένα χρέος», ενώ «τα χρέη από το παρελθόν φτάνουν τα 39 εκατ. ευρώ και αφορούν εγχώριες υποχρεώσεις της περιόδου 2006-2009».
Αναδημοσίευση απο http://dimotikosafari.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου