Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Η λειψυδρία στη Νάξο είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή της πατάτας Π.Γ.Ε., καθώς δεν φυτεύτηκε τον Σεπτέμβριο,

 


Ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τόνισε μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» ότι τα αποθέματα του προϊόντος έχουν εξαντληθεί και γίνονται εισαγωγές πατάτας από το εξωτερικό, με τον ίδιο να προειδοποιεί τους καταναλωτές να προσέχουν ΠΑΤΑΤΑ. Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στην αγορά.

Επιπλέον, ο κ. Καπούνης ανέδειξε τις αυξημένες προκλήσεις για τους αγρότες, λόγω των αυξημένων τιμών σε πετρέλαιο, βενζίνη και ρεύμα, σημειώνοντας πως το κόστος της κιλοβατώρας παραμένει στα 14 λεπτά, παρά τις περσινές εγγυήσεις για 9 λεπτά.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ αναφέρθηκε επίσης σε απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου άτομα δηλώνουν ψευδώς στρέμματα στη Νάξο για να λαμβάνουν επιδοτήσεις. Ο ίδιος έκανε αίτηση τον Οκτώβριο του 2023 και έλαβε επιδοτήσεις χωρίς έλεγχο, γεγονός που ανέφερε στον εισαγγελέα για να καταδείξει το πρόβλημα. Αν και επέστρεψε τα χρήματα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ του υπέβαλε μήνυση για απάτη, ενώ συνεχίστηκαν καταβολές χωρίς διασταύρωση των στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου