Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ο πρωθυπουργός "διαλέγει" ως βασικό αντίπαλο της ΝΔ τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Τι θα γίνει σήμερα στη Βουλή

 


Μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη διάρκεια των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν ουσιαστικά χωρίς ανταγωνιστή στην πολιτική αρένα, σήμερα πρακτικά επιλέγει «αντίπαλο»: Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί για αρκετές ώρες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα δείξει για πρώτη φορά στην πράξη ότι ως βασικό πολιτικό αντίπαλο αντιμετωπίζει πλέον τον Νίκο Ανδρουλάκη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βυθίζεται πολιτικά και δημοσκοπικά.


Ο κ. Μητσοτάκης θα περιμένει παράλληλα να δει και τα πρώτα δείγματα γραφής του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, αν δηλαδή θα ασκήσει αντιπολίτευση με υπεύθυνο λόγο και σοβαρές αντιπροτάσεις ή αν θα εξαντλήσει τη ρητορική του στην επίθεση κατά της κυβέρνησης. Ήδη, ωστόσο, έχει συζητηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το γεγονός ότι δέκα μέρες μετά τη νέα πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη στον κ. Ανδρουλάκη για να συναντηθούν για πρώτη φορά κατ’ ιδίαν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα για να ορίσουν ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να μπει σε αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά που ούτως ή άλλως είναι προσωρινός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο αν το κρίνει σκόπιμο στη δευτερολογία του και αυτό μόνο για να υπενθυμίσει την καταδίκη του με ψήφους 13-0.

*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη μάχη αύριο στη Βουλή με δεξιά και αριστερά πυρά - Θα απαντήσει σε υψηλούς τόνους στην αντιπολίτευση για φωτιές, ακρίβεια και εθνικά



Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει τον λόγο λίγο μετά τις 11 το πρωί, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ευχαριστήσει όλους όσους έδωσαν από τα μέσα της άνοιξης κιόλας τη μάχη στις πυρκαγιές, για την εξαιρετική και δύσκολη δουλειά που έκαναν. Θα ευχαριστήσει επίσης και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και έγιναν έτσι συνολικά περισσότεροι από 800.000 καθαρισμοί οικοπέδων φέτος, με την υπόσχεση την επόμενη χρονιά η διαδικασία αυτή να τρέξει πιο αποτελεσματικά.

Θα αναφερθεί εκτενώς στην υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, καθώς πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση για 414 νέα πυροσβεστικά οχήματα που καλύπτουν ποικίλες επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος - τα 160 θα έχουν παραληφθεί πριν από την έναρξη της επομένης αντιπυρικής περιόδου. Ιδιαίτερα δε θα υπογραμμίσει την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να παραλάβει τα πρώτα νέα Canadair 515 από τον Καναδά, που θα αντικαταστήσουν τα καταπονημένα παλιά Canadair 215. Αναφορά αναμένεται να κάνει επίσης στην αλλαγή του δόγματος της πολιτικής προστασίας και κυρίως της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ξεκινώντας από πρωτοφανείς δράσεις πρόληψης, καθαρισμούς των δασών, κ.ά.

Σε σχέση με τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, του τελευταίου πενταμήνου δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη επισημάνει ότι «στις πιο δύσκολες πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων 40 χρόνων, αντεπεξήλθαμε σε 4.500 πυρκαγιές και κάηκαν 24% λιγότερα στρέμματα από τον μέσο όρο της 20ετίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου