Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο "ηγέτης των ανταρτών" Στυλιανίδης και τα μυστικά ραντεβού στο γραφείο του Παυλόπουλου


 
Ο Ανδρουλάκης προτείνει Βενιζέλο ή ∆ιαµαντοπούλου για την Προεδρία

Το βλέµµα του στην προεδρική εκλογή φαίνεται ότι στρέφει ο νέος (από τα παλιά) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι είναι µια µοναδική ευκαιρία να θέσει τους όρους του έναντι του πρωθυπουργού. Με δεδοµένο ότι, όπως όλα δείχνουν, ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα Τασούλα, η οποία εκτός των άλλων συσπειρώνει και την Κ.Ο. της Ν.∆., ο Ανδρουλάκης σκοπεύει να καταθέσει εναλλακτική πρόταση, καταβάλλοντας µάλιστα και προσπάθεια να την επιβάλει.

Στο πλαίσιο αυτό, κάτι υποψιασµένοι ΠΑΣΟΚοι αναφέρουν ότι αρχικώς θα κάνει µια συζήτηση µε την Άννα ∆ιαµαντοπούλου και, εφόσον η ίδια ενδιαφέρεται, θα την προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωµα. Με δεδοµένο ότι η πρώην υπουργός ήταν µία από τις σκέψεις που είχε κάνει και ο Μητσοτάκης πριν από πέντε χρόνια για την Προεδρία, δεν αποκλείει να βρει πρόσφορο έδαφος και στο µυαλό του πρωθυπουργού.

Στην περίπτωση που πει «όχι» η ∆ιαµαντοπούλου, ο πρόεδρος Νίκος θα κάνει την ίδια πρόταση στον Βενιζέλο. Αν κατάλαβα καλά, θα έχει τον Μπένι ως backup της Άννας.

Ο ηγέτης (των ανταρτών) ακούει στο όνοµα Στυλιανίδης…

Εδώ και κάµποσο καιρό σάς έχω γράψει αναλυτικά για τη διαχρονική σχέση και φιλία που συνδέει τον δηµοσιογράφο Κοττάκη µε τον Νεοδηµοκράτη βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη. Για όσους ενδεχοµένως να αγνοούν τον άνδρα, πρόκειται για έναν πολιτικό σκληρό, καραµανλικών καταβολών, που κρατά Θερµοπύλες εδώ και χρόνια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, αφού εκλέγεται βουλευτής στη Ροδόπη.

Ο πολύπειρος δηµοσιογράφος, που προσπαθεί µε κάθε τρόπο και µέσο να µεταλαµπαδεύσει στις επόµενες γενιές τις αρχές και τις αξίες του καραµανλισµού, προφανώς και είναι ένα από τα πρόσωπα µε τα οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραµµή επικοινωνίας ο Ευριπίδης. Επειδή, όµως, έχουν περάσει οι εποχές που ο τελευταίος έκανε ηγετικό γκελ στους Νεοδηµοκράτες, εσχάτως έχει αλλάξει ο σχεδιασµός της παρέας.

Ο Στυλιανίδης έχει γίνει πιο θεωρητικός, χτίζοντας το αφήγηµα της εσωτερικής αµφισβήτησης Μητσοτάκη. Αν και δεν φαίνεται διά γυµνού οφθαλµού, στην παρούσα φάση είναι ο άτυπος ηγέτης των «γαλάζιων» ανταρτών.

…και τα µυστικά ραντεβού στο γραφείο του Παυλόπουλου

Ένας δεύτερος «καθοδηγητής» των «γαλάζιων» ανταρτών είναι ο τέως Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει να συναντά (µυστικά) τους περισσότερους από τους πικραµένους της Ν.∆. Ανάµεσα σε αυτούς που βλέπει τακτικά είναι και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ αποτελεί κοινό µυστικό ότι διατηρεί διαχρονικά στενή επαφή και µε τον διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη.

Ο Παυλόπουλος, που έχει κάθε λόγο να επιθυµεί την πολιτική ρεβάνς από τον Μητσοτάκη, προσπαθεί να νουθετήσει όσο περισσότερους βουλευτές γίνεται, βγάζοντάς τους στο εσωκοµµατικό αντάρτικο. Στους σταθερούς (και συχνούς) συνοµιλητές του βρίσκεται ο Νικήτας Κακλαµάνης, που γνωρίζει όσο λίγοι τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία.

Για πρώτη φορά, πληροφορίες θέλουν τον «Πάκη» να έχει καθηµερινή επικοινωνία και µε τον Καραµανλή, ενώ εσχάτως επιδιώκει να «χτίσει» γέφυρες και µε τον Σαµαρά. Σε γενικές γραµµές, ενδεχοµένως αυτή τη στιγµή να είναι το πρόσωπο (χωρίς να φαίνεται) που κάνει τη µεγαλύτερη (εσωκοµµατικά) ζηµιά στον Μητσοτάκη.

Εν ενεργεία υφυπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου εσχάτως σκέφτεται να προσέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο και να ζητήσει από τον Μητσοτάκη να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει.

Ενδιαφέρει... Κάτι µου λέει (αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι) ότι κατά το προσεχές διάστηµα θα έχουµε εξελίξεις στο πεδίο της πώλησης του τηλεοπτικού σταθµού Open από τον πρόεδρο Ιβάν Σαββίδη.

Αξίζει... Την προηγούµενη Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Γαλάτσι, όπου, αφού έκανε µια γρήγορη βόλτα στα εκλογικά τµήµατα, αστειευόµενος είπε απευθυνόµενος προς τον τοπικό δήµαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, ότι θα τον προτείνει για περιφερειάρχη.

Καλημέρα

  • Στο περασµένο φύλλο σάς έγραφα για την κινητικότητα που αναπτύσσει σε παρασκηνιακό επίπεδο ο Τσίπρας και ότι επί της ουσίας η Γεροβασίλη είναι το µεγάφωνό του. Σήµερα σας έχω νεότερα, αφού -όπως έµαθα- ο αρχηγός Αλέξης υπήρξε αντίθετος στον αποκλεισµό Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν εισακούστηκε, ούτε καν από την οµάδα του.
  • Ξεχωριστή εκδήλωση µε αφορµή την έλευση του νέου έτους προγραµµατίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Πεδίον του Αρεως, ευθέως ανταγωνιστική στην καθιερωµένη που διοργανώνει ο ∆ήµος της Αθήνας στο Σύνταγµα. Αν κρίνω από το γούστο, αλλά κυρίως από την αποτελεσµατικότητα που έχει επιδείξει ο Χαρδαλιάς, είναι περιττό να σας πω τι θα επιλέξουν οι Αθηναίοι.
  • Σοβαρή και µεθοδική δουλειά φαίνεται ότι κάνει στο Μαξίµου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, αν κρίνω και µόνο από το γεγονός ότι εσχάτως έχει στοχοποιηθεί από αντιπολιτευόµενα Μέσα, που δεν είδαν µε καθόλου θετικό µάτι την αξιοποίησή του. Ηταν αυτά τα Μέσα που κατά το παρελθόν είχαν βρει την άκρη τους µε το Μέγαρο, παρότι έβριζαν (και εξακολουθούν) τον Μητσοτάκη, τη σύζυγό του και ενίοτε τα παιδιά του.
  • Με αφορµή, πάντως, αυτά τα δηµοσιεύµατα, γίνεται αντιληπτό και από τους πλέον αδαείς ότι κάτι καλό κάνει -που δεν γινόταν κατά το παρελθόν- ο υφυπουργός Μυλωνάκης. Μάλιστα, ενδεχοµένως και όλοι αυτοί να είχαν υποψιαστεί πόσο αποτελεσµατικός θα ήταν ο άνδρας και έγραφαν και ξανάγραφαν πόσο ακατάλληλος είναι για να εισέλθει στο Μαξίµου. Και αφού έπεσαν έξω, τώρα γράφουν πόσο ζηµιά κάνει στον Μητσοτάκη.
  • Επειδή έγινε µπόλικη κουβέντα µε αφορµή τη θερµότατη χειραψία του Σαµαρά µε τον «τελειωµένο» Νίκο Παππά, έµαθα ότι οι δύο άνδρες είχαν και µια χαλαρή συζήτηση, µε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον πρώην πρωθυπουργό ότι επιλέγει σταθερά τη Μεσσηνία ως προορισµό για τις διακοπές του. Προς επίρρωσιν αυτού, ο βουλευτής Νίκος επικαλέστηκε και τη µαρτυρία του παριστάµενου «σαµαρικού» βουλευτή Μίλτου Χρυσοµάλλη. Με αυτά και µε κάτι άλλα, προβλέπω του χρόνου ο πρόεδρος Αντώνης, µετά τον Καραµανλή, να φιλοξενήσει στην Πύλο τον Νικολάκη τον Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου