Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

 ΕΡΤ: Εννέα κανάλια από αυτή τη σεζόν, τα τέσσερα ιντερνετικά...

Η ΕΡΤ από τη νέα σεζόν, που μόλις αρχίζει, θέλει να προσφέρει μια ολιστική οπτικοακουστική εμπειρία με δυνατότητες εξατομίκευσης αξιοποιώντας ως εφαλτήριο όσα δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, για τα οποία ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ και η διευθύνουσα σύμβουλος της, Κατερίνα Κασκανιώτη αναφέρθηκαν...

«Στόχος είναι να φέρουμε την ΕΡΤ ακόμα πιο κοντά σε καθέναν και καθεμία, δημιουργώντας στιγμές που μας ενώνουν όλους  λίγο πιο πολύ», είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Κασκανιώτη.

Από φέτος η ΕΡΤ θα προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τέσσερα γραμμικά κανάλια (ΕΡΤNews, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) με διακριτές «ταυτότητες», τρία κανάλια streaming (ΕΡΤ Kids, ΕΡΤ Music, ΕΡΤ Sports) και το δορυφορικό ERT World για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Η ανάπτυξη των  ΕΡΤNews και ERTFLIX θα συνεχιστεί, ενώ ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» και η απαξιωμένη, τον προηγούμενο καιρό, ΕΡΤ2 με συμπληρωματικό αλλά ισότιμο με την ΕΡΤ1 ρόλο, όπως υποστηρίχθηκε, έχοντας συνδυαστικό και πολυθεματικό περιεχόμενο.

Ενισχύεται επίσης ο ρόλος της ΕΡΤ3, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα της και τονίζεται ο ρόλος της για την περιφέρεια και τα βαλκάνια.

Η ΕΡΤ1 τη νέα σεζόν προτείνει, μεταξύ άλλων, οκτώ σειρές μυθοπλασίας, τρείς από τις οποίες καθημερινές και νέα μουσική εκπομπή («Παρέα») με τον Γιώργο Κουβαρά.

Το ΕΡΤNews μέσα σε όλα, παλιά και καινούργια θα έχει από μια ενημερωτική- δημοσιογραφική εκπομπή την ημέρα επτά ημέρες την εβδομάδα και με νέες προτάσεις, ενώ θα αναβαθμιστεί το σύνολο (19) των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα- θα αποτελέσουν μίνι τηλεοπτικούς σταθμούς- και να αποκτήσουν μορφή πολιτιστικών κέντρων, σημείωσε η κυρία Κασκανιώτη.

Το ΕΡΤNews έχει σχέδιο τηλεμαχίας με τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στήνει ολόκληρη «επιχείρηση» για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Στα ιντερνετικά, το ΕΡΤ Kids πρόθεση είναι να αποτελεί το «ασφαλές κανάλι» για τα παιδιά με πρόγραμμα δημιουργικό και εκπαιδευτικό και το ΕΡΤ Sports να έχει έντονο «αποτύπωμα». Το ΕΡΤ Music θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο.

Κεντρική εταιρική «γραμμή» είναι το πρόγραμμα να μην είναι… καναλοκεντρικό αλλά μέσα από τυπολογίες να θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και στο πλαίσιο της ευρύτερης  ΕΡΤικης φιλοσοφίας να προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένου περιεχόμενου.

Η παρουσίαση του προγράμματος για τη νέα τηλεοπτική περίοδο και των μεσομακροπρόθεσμων σχεδιασμών για την ανέλιξη της ΕΡΤ συνέπεσε με την ανάληψη  καθηκόντων προέδρου στην  κρατική εταιρεία από τον Γιάννη Παπαδόπουλο.  Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση ενείχε και τη διάσταση αλλαγής «σελίδας»  και το πέρασμα σε νέο «κεφάλαιο». Η συγκυρία δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Παπαδόπουλος, ανοίγοντας την παρουσίαση  σημείωσε ότι βρίσκεται στον χώρο από τον οποίο πριν από περίπου 35 χρόνια άρχισε η επαγγελματική σταδιοδρομία του, θυμήθηκε εμβληματικές φιγούρες της ΕΡΤ που είχαν λάβει θρυλικές διαστάσεις στα μάτια του, αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό  του Οργανισμού, εξήρε το έργο του προκατόχου του, Κωνσταντίνου Ζούλα, και τόνισε ότι αναλαμβάνει «μια σύγχρονη ΕΡΤ, τολμώ να πω, μπροστά από την εποχή της», αλλά και με πολλές ακόμα δυνατότητες εξέλιξης,  παρακολουθώντας τις νέες τάσεις, όπως για παράδειγμα το ειδησεογραφικό στίγμα της ΕΡΤ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου